1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Nova Honda Passport se pojavila na zvaničnim fotografijama
Nova Honda Passport se pojavila na zvaničnim fotografijama
0

Nova Honda Passport se pojavila na zvaničnim fotografijama

75
0
Podelite sa prijateljima:

Američko odeljenje japanske marke je prvi put najavilo novu generaciju modela Honda Passport u julu. Sada su objavljene punopravne zvanične fotografije i video snimak kamufliranog testnog primerka. Pored toga, kompanija je pojasnila datume premijere: automobil će biti predstavljen ove jeseni, a novajlija će se naći u prodaji početkom sledeće godine. Podsetimo se da je ime Passport nekada nosio blizanac terenca Isuzua Rodea. Trenutni model je obični krosover, koji je, u stvari, skraćena verzija Honde Pilot treće generacije sa pet sedišta („četvrti“ Pilot je debitovao 2022). Sadašnji „pasoš“ se proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama od 2018, a podvrgnut je restilizaciji 2021. godine.

U novoj generaciji, Passport će ostati krosover, ali će imati brutalniji izgled. Model će dobiti ugaonu karoseriju i ozbiljniju optiku. Zvanični snimci prikazuju „off-road“ verziju TrailSport, takav SUV bi trebalo da se odlikuje prisustvom impresivnijeg „bodi kita“ i dodatne zaštite podvozja, plus verovatno će imati rekonfigurisano vešanje.

Dimenzije novog Passporta još nisu otkrivene. Dužina odlazećeg SUV-a je 4.803 mm, širina 1.996 mm, visina 1.834 mm, međuosovinsko rastojanje 2.817 mm. Razmak od tla je 206 mm.

Najavljeno je da će Passport zadržati atmosferski V6 benzinski motor 3.5. U isto vreme, motor će biti unapređen – posebno će biti snažniji, iako kompanija još nije imenovala izlaznu snagu. Na krosoveru prethodne generacije, motor proizvodi 284 KS i 355 Nm. Honda je takođe potvrdila da će novi SUV biti opremljen desetostepenim automatikom (prethodni model ima devetostepeni). Konačno, krosover će imati pogon na sva četiri točka i-VTM4 druge generacije sa pojedinačnim spojnicama za povezivanje zadnjih točkova.

U međuvremenu, odlazeći Passport nastavlja da gubi kupce. Prema sopstvenoj statistici kompanije, u SAD je od januara do avgusta 2024. prodato 21.674 jedinica – 27% manje nego u istom periodu prošle godine. Na primer, Honda Pilot je prodata u 92.485 primeraka u Americi za osam meseci (+22%).

AutoRepublika

(75)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments