1. Home
  2. Vesti
  3. Rivian umesto gradnje nove, proširuje postojeću fabriku
Rivian umesto gradnje nove, proširuje postojeću fabriku
0

Rivian umesto gradnje nove, proširuje postojeću fabriku

56
0
Podelite sa prijateljima:

Američki Rivian, koji ima i svoj razvojni centar u prestonom Beogradu, u skorije vreme je bio u žiži javnosti s obzirom da je dobio preko potrebnu finansijsku injekciju od nemačkog Volkswagena. Kompanija s one strane Atlantika ima nešto za čim VW žudi, a to je preko potrebni softver, jer, kao što smo nebrojeno puta napisali u našim tekstovima, divizija Cariad nemačkog koncerna nije uspela da opravda očekivanja.

S druge strane, kao i svaki početnik u poslu, Rivian je imao problema sa gubicima, stoga i ne čudi ova simbioza (da se izrazimo malo kao biolozi) između nemačkog giganta i američkog startapa. Podsetimo, i Tesla je sve do korone imao ogromne gubitke, tako da se nadamo da će i Rivian uspeti da opstane u moru konkurenata.

Da se vratimo na današnju temu, a to je proširenje fabrike…

Rivian je prvobitno planirao da izradi svoj novi model za masovno tržište Rivian R2 u potpuno novom objektu u saveznoj državi Džordžiji. Ali ranije ove godine je objavljeno da je Rivian odustao od te odluke. Umesto toga, sada je plan da se proširi postojeća fabrika u Normalu, Ilinois.

Rivian je dobio građevinske dozvole potrebne za proširenje fabrike. Proširenje će povećati proizvodnu površinu Riviana za 120.000 kvadratnih metara. Rivian će, počevši od 2026. godine, proizvoditi Rivian R2.

Rivian R2 je takođe prvi model ovog proizvođača koji je lansiran u Evropi. Nakon što je VW ranije ove godine investirao milijardu dolara u Rivian, budućnost proizvođača električnih automobila čini se svetlom.

AutoRepublika

(56)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments