1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Predstavljen Mercedes-Maybach SL 680
Predstavljen Mercedes-Maybach SL 680

Predstavljen Mercedes-Maybach SL 680

128
0
Podelite sa prijateljima:

Otvoreni Mercedes-Maybach? Takvi eksperimenti su se već dešavali, iako su automobili proizvedeni u veoma malim serijama: 2016. godine proizvedeno je 300 Mercedes-Maybacha S 650 Cabrioleta sa dvoja vrata, a 2017. pušteno je 99 monstruoznih Mercedes-Maybacha G 650 Landauleta.

Sada se ideja otvorenog Maybacha vratila na stalnu osnovu: roudster Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series, koji nije ograničenog tiraža, predstavljen je u Pebl Biču.

Nema greške: ako je osnovni Mercedes-AMG SL trenutne generacije R232 formalni kabriolet sa zadnjim sedištima, onda je Maybach roudster sa dva sedišta. Umesto zadnjeg reda sedišta nalazi se odeljak za kofer, a obložen je istom skupom napa kožom kao i prednji deo kabine.

A na vrhu, ovaj odeljak je prekriven dodatnom krutom oblogom, koja je takođe promenila profil automobila, iako je sama karoserija ostala standardna. Posebno za Maybach, revidirana je grafika instrument table i multimedijskog sistema.

Spolja, Mercedes-Maybach SL se razlikuje od AMG verzija drugačijom rešetkom hladnjaka, modifikovanim branicima i bogatim hromiranim ukrasima.

Ugrađene su originalne felne od 21 inča, trokraka zvezda se nalazi na haubi, dok je kod Mercedes-AMG-a SL-a integrisana u rešetku hladnjaka. Oprema za osvetljenje ostaje standardna, ali prednja svetla Maybacha imaju zlatni premaz unutra.

Mercedes-Maybach SL 680 Monogram serija se nudi u dve osnovne verzije: Red Ambience je crvena karoserija sa crnom haubom, a White Ambience je bela karoserija sa crnom haubom. Kupac će moći da izabere bilo koju drugu boju, ali će to biti posebna porudžbina uz doplatu.

Posebna opcija je štampa sa Maybachovim logoom na haubi, koja se nanosi ručno.

Što se tiče tehnologije, Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series je zasnovan na serijskom modelu Mercedes-AMG SL 63. Ima V8 4,0-litarski biturbo motor (585 KS, 800 Nm), pogon na sva četiri točka 4Matic+ (sa spojnicom na prednjoj osovini) i upravljanje na svim točkovima.

Međutim, umesto devetostepenog automatika AMG Speedshift MCT 9G sa mokromm spojnicom, ugrađena je njegova „civilna“ verzija 9G-Tronic sa konvencionalnim pretvaračem obrtnog momenta.

I generalno, agregat je dobio mekše i udobnije postavke posebno za Maybach. Stoga je vreme ubrzanja do stotke povećano sa 3,6 s za AMG na 4,1 s, a maksimalna brzina je ograničena na 260 km/h (AMG može dostići 315 km/h).

Prodaja roudstera Mercedes-Maybacha SL 680 počeće na proleće 2025. godine, tako da cena još nije objavljena.

Jasno je samo da će takav SL koštati znatno više od slične verzije AMG-a, za koju u Nemačkoj traže od 195 hiljada evra.

Mercedes-Maybach S 680 Edition Nordic Glow je takođe predstavljen na događaju Pebble Beach Concours d’Elegance. Ovo je posebna verzija serijskog modela, kreirana posebno za američko tržište. Odeljenje Manufaktur pripremilo je unutrašnjost od snežno bele napa kože, dvobojno ofarbanu karoseriju i posebne felne od 21 inča za specijalnu verziju. Biće proizvedeno samo 50 limuzina u verziji Nordic Glow, a cena jedne je 339.000 dolara.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments