1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Toyota u Brazilu nudi blindiranu Corollu
Toyota u Brazilu nudi blindiranu Corollu
1

Toyota u Brazilu nudi blindiranu Corollu

94
1
Podelite sa prijateljima:

Toyotina brazilska podružnica radi sa lokalnim stručnjacima za oklopna vozila kako bi zadovoljila rastuću potražnju za balističkom zaštitom. Ovo svakako nije ograničeno na luksuzne limuzine na lokalnom tržištu.

Kada neko pomisli na blindirano vozilo, verovatno misli na veliki SUV kao što je Cadillac Escalade ili luksuznu limuzinu poput BMW-a Serije 7. Ali u Brazilu, kupci sada mogu dobiti sličnu fabrički ugovorenu zaštitu, na primer, za Toyotu Corollu.

Toyotina brazilska divizija udružila se sa lokalnim stručnjacima za pancire Avallon, Carbon, Evolution Blindagens i Parvi Blindados kako bi ponudili ovu opciju i za nove i za polovne modele.

Kupci mogu da se obrate svom lokalnom Toyotinom zastupniku i da svoje vozilo prilagode njihovim specifikacijama pre nego što preuzmu novi automobil.

Prema zvaničnom sajtu, kompatibilni modeli uključuju limuzinsku Corollu, Corollu Cross, Hilux i Sw4 Fortuner. Isto važi i za polovna vozila, pod uslovom da nisu starija od modelske 2020. godine i da podležu prethodnom odobrenju Toyotinog prodavca.

Specijalisti pojačavaju karoseriju i postavljaju jače prozore, čineći vozilo sigurnijim u slučaju napada. Rečeno je da oklop može da izdrži vatru iz malokalibarskog oružja.

Cena opcione opreme nije poznata, zavisi od specifičnih zahteva. Međutim, kompanije daju petogodišnju garanciju na oklop i pet do deset godina garancije na materijale, u zavisnosti od specifičnih komponenti.

Broj ubistava u Brazilu dostigao je 40.429 prošle godine, uprkos blagom smanjenju ukupnog kriminala. Ova mračna stvarnost podstakla je rastuću potražnju za povećanom bezbednošću u automobilima.

AutoRepublika

(94)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ahahaha, mafija u blindiranoj Koroli…