1. Home
  2. Industrija
  3. Kinezi opet zaobilaze Srbiju! Turska u pregovorima sa BYD-om i Cheryjem za fabrike električnih vozila
Kinezi opet zaobilaze Srbiju! Turska u pregovorima sa BYD-om i Cheryjem za fabrike električnih vozila
2

Kinezi opet zaobilaze Srbiju! Turska u pregovorima sa BYD-om i Cheryjem za fabrike električnih vozila

180
2
Podelite sa prijateljima:

Turska je u poodmaklim pregovorima sa kineskim proizvođačima električnih automobila BYD-om, a takođe i sa Cheryjem Automobileom za investicije u toj zemlji, rekao je ministar industrije Fatih Kacir u intervjuu za Bloomberg News u petak.

Razvoj događaja dolazi u trenutku kada Evropska komisija istražuje da li su potpuno električni automobili proizvedeni u Kini dobijali subvencije i druge benefite od strane kineske države.

„Želeli bismo da završimo pregovore što je pre moguće. Prešli smo dug put i sa jednim i sa drugim proizvođačem“, rekao je Kacir, a prenosi Bloomberg, dodajući da su u toku odvojeni pregovori sa SAIC Motorom koji poseduje MG Motor, kao i sa Great Wall Motorsom.

BYD, Chery i Great Wall Motors nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtev za komentar, dok SAIC nije mogao biti odmah kontaktiran.

„Postoji značajno interesovanje globalnih brendova za proizvodnju električnih automobila u Turskoj. Članstvo Turske u carinskoj uniji Evropske Unije i dalje je velika prednost za mnoge globalne marke“, rekao je ranije Kacir. Turska je 2023. godine uvela dodatnu carinu od 40 odsto na uvoz električnih vozila iz Kine.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ako je FIAT vec u Srbiji i jos neke EU kompanije, zasto ne bi usli i Kinezi? Na ovo pitanje moze da odgovori samo Kinez. Predlazem redakciji da poseti kinesku ambasadu i da napravi intervju sa ambasadorom. Od njega bi smo mogli da cujemo mnogo vise nego od srpske vlade.

Zoca

Da ga vode na Rotvajlera.🤣