1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Fiat Doblo ipak poskupeo
Restilizovani Fiat Doblo ipak poskupeo
1

Restilizovani Fiat Doblo ipak poskupeo

918
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon Peugeota Partnera i Citroena Berlinga, sada je red i na Fiat da poveća cene Dobla. Uprkos povećanju od 600 evra bez poreza, i paketu opreme nepromenjenom od restilizacije, malo italijansko komercijalno vozilo ostaje cenovno atraktivnije od svojih rođaka.

Restilizacija u oktobru 2023. godine, pored ispunjenja uslova novog standarda GSR2, donela je i novu opremu kao što je automatsko uključivanje svetala, pomoć pri parkiranju pozadi, praćenje pospanosti, upozorenje na unakrsni prelaz…

Zanimljivo je da dolazak restilizovanog modela u tom trenutku nije rezultirao poskupljenjem. Ali, ovog maja italijanski proizvođač revidira jesenašnju odluku i povećava cene za 600 evra bez poreza za sve verzije Dobla sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Najniža cena u ovom trenutku jeste je 21.300 evra bez poreza za PureTech od 110 KS, dizel BlueHDi 100 se nudi za dodatnih 1.000 evra bez PDV-a.

Bez obzira na povećanje cena, i dalje ostaje pristupačniji od gorepomenutih rođaka, koji su 600 evra bez PDV-a skuplji u benzinskoj/dizel verziji i 800 evra bez PDV-a u električnoj verziji.

Cene e-Dobla (na naslovnoj fotografiji), čije su cene u decembru već porasle za 800 evra bez poreza, za sada se neće menjati. Početna je 33.700 evra bez poreza, bez potencijalne subvencije.

AutoRepublika

(918)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Prvi put čujem za „Berlinga“ sa značkom Fiata 😊
I zaista, čak i na sajtu Fiata za Srbij, on postoji, a startuje sa cenom od 18.950 bez PDV-a.
Ali, kod nas „japanski“ Berlingo, odnosno, Toyota Proace City Verso startuje sa 19.900 sa PDV. „Japanac“ košta manje od Žabara.
Generalno, „Japanac“ ima odlične („sajamske“) cene kod nas, naskuplja dizel verzija (130 ks) u odlično opremi ( Family ) je samo 26.900.
https://www.toyotaadria.com/rs/pdf/cenovnik_vozila/2024/april/PROACE_CITY_VERSO_11.04.pdf