1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ekskluzivni Bentley Mulliner Batur sada i kao roudster
Ekskluzivni Bentley Mulliner Batur sada i kao roudster
3

Ekskluzivni Bentley Mulliner Batur sada i kao roudster

84
3
Podelite sa prijateljima:

Pošto su Aurus i Rolls-Royce imali premijere istog dana, Bentley je odlučio da se pridruži „zabavi“ sa akademskim kašnjenjem. Njegova premijera je otvorena verzija Bentleya Mullinera Batura.

Osnovni kupe je debitovao pre dve godine i prodat je u samo 18 primeraka. Novi Batur Convertible Roadster je još ekskluzivniji. I još skuplji.

Podsetimo, Batur je kreiran na bazi serijskog modela Continentala GT. Njegova glavna karakteristika je originalna karoserija sa drugačijim dizajnom, što nagoveštava buduće modele kompanije. Verzija Cabriolet je napravljena po istom receptu, ali ako je „otvoreni“ Continental kabriolet sa dva reda sedišta, onda je Batur napravljen kao dvosed: umesto zadnje „sofe“ ima mesta za prtljag, kao što je ranije roudster Bentley Mulliner Bacalar.

Batur ima mekani krov, njegova transformacija traje 19 sekundi i može se desiti pri brzinama do 50 km/h. Deflektor vazdušnog mosta je postavljen iza sedišta kako bi se smirio protok vazduha i kućište rol barova.

Predserijski roudster sa serijskim brojem 0 (nula) ofarban je u dva sloja (sjaj preko mat boje) i ima jedinstvenu boju Vermillion. Takođe se koristi za unutrašnje površine rešetke hladnjaka, što stvara dodatni trodimenzionalni efekat na pozadini ostatka tamnog titanijumskog sjaja. Prepoznatljive trake haube i felne od 22 inča sa narandžastim detaljima su tamni titanijum. Međutim, sve ovo nije toliko važno, jer po nahođenju budućeg vlasnika i pod nadzorom stručnjaka iz studija Mulliner, serijski roudster može imati bilo koji dekor.

Širok spektar mogućnosti prilagođavanja nastavlja se u unutrašnjosti. Na primer, jedna opcija uključuje doradu volana, ručice menjača i režima vožnje, kao i dugmeta za pokretanje motora sa 3D štampanim delovima od ružičastog zlata. Isti plemeniti metal se može koristiti za izradu regulatora vazdušnih kanala za ventilacioni sistem.

Kao i originalni kupe, kabriolet Batur je opremljen najjačom verzijom W12 biturbo motora 6.0 čija snaga i moment dostižu 750 KS i 1.000 Nm, redom. U kombinaciji sa njim su osmostepeni automatski menjač i pogon na sve točkove. Izduvni sistem je od titanijuma. Zanimljivo, proizvodnja ovih motora trebalo je da se završi u aprilu, ali je produžena do leta. Štaviše, kabriolet Batur nikako nije poslednji model sa takvim motorom! Već je najavljeno da će se pojaviti još jedan ekskluzivni model, koji će izaći u izdanju od 12 primeraka.

Što se tiče roudstera Bentleya Mullinera Batura Convertiblea, 16 serijskih automobila će biti napravljeno u fabrici Crewe. A danas je ovo najskuplji model Bentleya: ako kupe košta od 1,65 miliona funti sterlinga, onda za roudster traže najmanje dva miliona. Celo izdanje je verovatno već rasprodato.

AutoRepublika

(84)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Dva miliona, za dva sedišta?
Ima neke logike, posebno kada na slikama vidim onu ponudu prostora i da je moguće podešavati čak i nagib naslona leđa. U nekoj meri … 😀

BB

Napredak civilizacije…

Matija

„Copy-paste“ dizajn zahvatio je i Bentley – okrugli/ovalni farovi su nestali, ugradjene su ove belosvetske minijature sa dodatkom sminke oko „ociju“. Isto se dogodilo pozadi – tri tanke crtice umesto pravih lampi. Moje iskustvo u saobracaju govori da su ovakva svetla po danu tesko uocljiva – nocu jos nekako.