1. Home
  2. Vesti
  3. Holandska nova vlada ukida ograničenje od 100 km/h na auto-putevima
Holandska nova vlada ukida ograničenje od 100 km/h na auto-putevima
11

Holandska nova vlada ukida ograničenje od 100 km/h na auto-putevima

487
11
Podelite sa prijateljima:

Tadašnja Vlada Nizozemske je 2019. godine odlučila da smanji brzinu na autoputevima za 30 km/h u sklopu borbe za smanjenje emisije azotnih oksida. Od aprila 2020. na autoputevima je počelo da važi ograničenje brzine od 100 km/h između 6 i 19 časova.

Međutim, propali su napori da se smanje emisije oksida najrasprostranjenijeg gasa u atmosferi, koje i dalje značajno premašuju evropski prosek u Holandiji. Kako prenosi Daily mail, emisija izduvnih gasova je pala za ne više od 0,2 odsto nakon uvođenja ograničenja brzine. Poljoprivredna industrija bi stoga trebalo da bude odgovorna za 61% emisija u Holandiji.

Nova desničarska koalicija četiri stranke je stoga pristala da ukine ograničenje brzine od 100 km/h na autoputevima i vrati se na prvobitno ograničenje brzine od 130 km/h gde je to moguće, kako je saopšteno od strane holandskog sajta Review.

Tokom naredne godine koalicija planira i ukidanje subvencija za kupovinu električnih automobila.

Osim toga, planira da nastavi izgradnju stanova, koja je uprkos stambenoj krizi takođe obustavljena zbog velike emisije azotnih oksida (ludilo mozga), saobraćajne infrastrukture i želi da ulaže u energetiku, uključujući izgradnju dve nuklearne elektrane.

AutoRepublika

(487)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ja, kad sam bio poslednji put u Holandiji (mada je Holandija samo jedna provincija od mnogih tamo, pravilno bi bilo Nizozemska), a to je bilo 2011. , tamo je bilo ograničeno na 110 na autoputu…

BB

Bilo je skoro od njihove strane inicijativa da se razriješi ta situacija pa su savjetovali svima da koriste riječ Nizozemska…

To je isto kao kad bi Srbiju zvao Šumadija 😜

Matija

Nas izgovor stranih imena treba sto vise pribliziti originalu! Original je „Nederland“. Sta cemo dalje? 🙂

Renault Terminator🇷🇺Z

A možemo i Germany-ja😁…

Matija

„Germany“ nije original.

Matija

Moze! Cesto iz zezanja pisem ovako: „u Dojclandu nista novo…“ Lako se izgovara.
A zatim da Bec konacno pocnemo da zovemo pravim imenom „Vin“!
„Napulj“ – „Napoli“. Itd.

MRN

„… planira da nastavi izgradnju stanova, koja je uprkos stambenoj krizi takođe obustavljena zbog velike emisije azotnih oksida … “

Ekologija je zaista čudo !