1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Irmscher ima svoju verziju Opela Astre GSe-a na nivou OPC-a
Irmscher ima svoju verziju Opela Astre GSe-a na nivou OPC-a

Irmscher ima svoju verziju Opela Astre GSe-a na nivou OPC-a

167
1
Podelite sa prijateljima:

Irmscher je jedan od specijalizovanih tjunera kad je u pitanju Grozdanu omiljena marka sa znakom munje. Više od 55 godina je posvećen dizajniranju specijalnih paketa za poboljšanje izgleda jedine nemačke firme u General Motorsu, a danas u Stellantisu, ujedno pružajući veće sportske karakteristike. Posebno se ističe paket razvijen za poslednju generaciju Opela Astre.

Tjuning kompanija već ima drugu opcionu opremu, koju možete zatražiti kod Opelovih prodavaca, ili direktno od proizvođača, jer ne zahtevaju veće modifikacije za montažu. Ali ova nova kreacija se u velikoj meri razlikuje od svih do sada predstavljenih jer je, kao što vidite, agresivnost toliko primetna da je Astra praktično postala trkački model i bez sumnje će privlačiti pažnju na ulici.

U stvari, čak ima i svoje ime: zove se Irmscher Opel Astra IRC, a inspirisana je jednom od najviših takmičarskih kategorija, svetskim reli šampionatom. Prednjim delom dominira novi branik sa velikom rešetkom u obliku trapeza, praćen sa dva obimna usisnika za vazduh na krajevima. Crveni spojler na donjoj ivici završava komplet zajedno sa ogradom prostora između farova, zamenjujući sjajnu crnu masku nazvanu Vizor.

Sportski duh se proteže na bočne strane kroz pragove, iako se ne ističu toliko kao prošireni lukovi točkova u kojima se nalaze velike aluminijumske felne prečnika 20 inča. Ovo, kao i znatno spušteno vešanje, daju sliku tipičniju za trkački automobil. Koliko i zadnji, kojim dominiraju ugaone linije i takmičarski branik sa difuzorom i trećim kočionim svetlom u centru u „F1“ stilu.

Ali više iznenađenja izaziva ono što se nalazi ispod haube, jer to nije jedna od termičkih verzija, već  hibridna plug-in mehanika Astre GSe. Najmoćniji u asortimanu, ali sa kompletom koji je razvio Irmscher, uspeli su da povećaju maksimalnu snagu PHEV-a sa 225 KS na zasluženih 260 KS.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma impresivan i dramatican dizajn! Povecanje snage od samo 35 KS uopste nije u skladu sa izgledom ovog auta. Sve to bilo bi jos lepse i interesantnije kada bi postojala Astra kupe! Cena ove sportske opreme?