1. Home
  2. Vesti
  3. Britanska vlada namerava da zabrani prodaju SUS vozila 2030. godine
Britanska vlada namerava da zabrani prodaju SUS vozila 2030. godine
2

Britanska vlada namerava da zabrani prodaju SUS vozila 2030. godine

212
2
Podelite sa prijateljima:

Velika Britanija mogla bi da zabrani u potpunosti prodaju svih automobila koji koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem za samo deset godina.

Zvanični London veruje da će tako ubrzati transformaciju automobilske industrije i ubrzati prelazak na električne modele.  Guardian ističe da će detalje novog plana u vezi sa zabranom prodaje SUS vozila izneti premijer Velike Britanije, Boris Džonson.

Podsetimo, i ranije se govorilo o proterivanju „prljavih“ automobila sa Ostrva, ali se tada navodilo da će se to dogoditi 2040. godine, što se svakako čini kao daleko realniji datum. Ipak, Džonson će u naredna dva meseca predstaviti svoj plan za oporavak britanske ekonomije nakon velikog udarca koji joj je zadala kriza izazvana korona virusom.

Da se zaista i priprema neka velika promena, moglo se zaključiti na osnovu izjava britanskog sekretara za saobraćaj, Grenta Šepsa. On je najavio da je moguće da će zabrana prodaje SUS vozila nastupiti ranije, 2035. ili možda čak 2032. godine.

Ovo je izgleda bio samo uvod u Džonsonov ambiciozni plan koji bi trebalo da značajno uveća prodaju električnih automobila narednih godina u Velikoj Britaniji. Podsetimo, pomenuta zabrana će osim tradicionalnih benzinskih i dizel automobila obuhvatati i klasične, kao i plug-in hibridne modele.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Neka rade tako kad su bandoglavi.

Mile

Kod njih nista nikad nije bilo normalno, volan na desnoj strani…. Šta reći…