1. Home
  2. Video
  3. Borla predstavila lažni V8 „auspuh“ za Ford Mach-E (VIDEO)
Borla predstavila lažni V8 „auspuh“ za Ford Mach-E (VIDEO)
0

Borla predstavila lažni V8 „auspuh“ za Ford Mach-E (VIDEO)

136
0
Podelite sa prijateljima:

Lažni zvukovi izduva na električnim vozilima su kontroverzna nova granica modifikacije automobila. Kompanije poput Dodgea vide to kao način da se električnim vozilima da zvučni karakter, iako povratne informacije do sada nisu bile pozitivne. Ipak, Borla je opipala teren sa svojim sintetičkim zvukom za Ford Mustang Mach-E, a javnost je rekla svoje.

Borlin „aktivni zvučni sistem“ za Mach-E sastoji se od spoljašnjeg zvučnika skrivenog ispod zadnjeg branika, koji je povezan sa kontrolerom u unutrašnjosti radi promene jačine zvuka i zvučnog profila. To uključuje razne V8, kao što su Fordovi motori Coyote i Predator, Chevroletov 6,2-litarski „small block“ i Dodgeov 392 Hemi.

Neki korisnici, poput Sea_Leather_5468 na Redditu i Nemshick_s na MachEForum.com, izražavaju pozitivna iskustva sa dodavanjem veštačkih zvukova motora u svoja električna vozila. Oni cene kontrolu nad vrstom i jačinom zvuka, naglašavajući mogućnost da ga isključe ili smanje tokom vožnje autoputem ili na velikim udaljenostima.

Jedan korisnik pominje kontrast sa njihovim prethodnim Saleen Mustangom, koji je bio glasniji, i ceni mogućnost da imaju različite zvuke.

Međutim, nisu svi odgovori bili pozitivni. Neki korisnici, i prijatelji onih sa veštačkim zvukovima i kolege vlasnici električnih vozila, vide to kao oblik zagađenja bukom. Napravljeno je poređenje sa „valjajućim ugljem“, što sugeriše da bi zvuci veštačkog motora mogli da ometaju susede i da se uporede sa nepotrebnom bukom.

Konkretno, korisnik Ghost Rider izražava široko podeljeno osećanje, dovodeći u pitanje uživanje koje proizilazi iz potencijalne gnjavaže suseda veštačkim zvukovima motora.

Čini se da ovi lažni izduvni završeci izazivaju više nego podele; oni su polarizovani. S jedne strane, imate ljude koji su uzbuđeni da prave buku bez obzira na to da li navedena buka odgovara automobilu iz kojeg dolazi.

Sa druge strane je grupa koja manje voli sintetičke zvukove, one vrste koje su postale sve češće u modernim vozilima. Dosta modernih performansi puštaju lažne izduvne zvukove u njihove kabine, dok neki imaju lažne snažnije zvukove sa zvučnicima u izduvnim kanalima—kao BMW i8 ili neki Audijevi dizelaši. Za njih je lažiranje zvukova kao ugradnja turbo pištaljke, ili bukvalnije, kao izbacivanje lažnog V8 zvuka preko četvorocilindričnog motora.

Teško je ne videti stvari na drugi način kada uzmete u obzir zašto su zvučnici uopšte usmereni ka spolja. Ako vozač EV-a želi da čuje V8, može jednostavno da instalira zvučnu jedinicu u svoju unutrašnjost radi sopstvenog uživanja. Ali jasno, poenta je da svi ostali čuju motor koji nemaju. To je traženje pažnje one vrste koja entuzijastima već daje lošu reputaciju u očima javnosti, i teško je videti da bučni EV rade bilo šta osim da pogoršavaju taj problem.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments