1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Honda Civic sa pogonom na zadnje točkove i motorom iz modela S2000
Honda Civic sa pogonom na zadnje točkove i motorom iz modela S2000

Honda Civic sa pogonom na zadnje točkove i motorom iz modela S2000

104
0
Podelite sa prijateljima:

Svet automobilske kreativnosti ne poznaje granice. Razni entuzijasti danonoćno rade na nekim svojim idejama, a jedne od njih čini grupa sa veb-sajta Throtl, koji su hečbek EK Honda Civic sa pogonom na prednje točkove prepravili da ga pogone zadnji, a za samo pokretanje zadužen je turbo motor K20 sa 500 konjskih snaga.

Prikazan na YT kanalu Larija Čena, automobil uglavnom izgleda kao visoko modifikovani širokotrupni Civic, i ne nagoveštava njegovu konverziju na zadnji pogon spolja. Samo najzainteresovaniji ljubitelji Honde primetiće izdignuti tunel prenosa za smeštaj motora iz Honde S2000 koji se koristi za konverziju.

Iako automobil ima potpuno drugačiju konfiguraciju pogona, količina promena je šokantno minimalna. Većina osnovnog metala je zadržana, sa skrivenim modifikacijama napravljenim da bi se prilagodio uzdužnom motoru. Kontrolna ploča je još uvek na mestu, a motorni prostor je uglavnom neizmenjen. Magija konverzije je u skrivenom limu; tunelu menjača je trebalo dosta „masiranja“ da bi se uklopio u menjač S2000, a više prostora je izdvojeno za prilagođeno pogonsko vratilo. Takođe koristi modifikovani zadnji podokvir sa modifikovanim zadnjim glavčinama da bi se prilagodio zadnjem diferencijalu iz S2000.

Ova Honda nije samo izložbeni automobil. Miki Andrade, vodeći kreator sadržaja za Throtl, vozio je automobil u trkačkim uslovima. Viđena je prava upotreba i očigledno je teško voziti zahvaljujući kratkom međuosovinskom rastojanju i velikoj snazi. Takođe, gume širine samo 245 mm nisu adekvatne, ali Andrade kaže da će biti unapređen i po tom osnovu u budućnosti.

Za kraj da dodamo da ne postoji ništa bolje od takozvanog slipera (sleeper – spavač), automobila koji spolja gledano ne odaje šta se krije ispod „kože“.

AutoRepublika

 

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments