1. Home
  2. Vesti
  3. Distributeri pozivaju Bajdena da obuzda elektrifikaciju vozila
Distributeri pozivaju Bajdena da obuzda elektrifikaciju vozila
4

Distributeri pozivaju Bajdena da obuzda elektrifikaciju vozila

116
4
Podelite sa prijateljima:

Gotovo četiri hiljade distributera širom Sjedinjenih Američkih Država izražava zabrinutost zbog predloženih saveznih propisa koji bi nametnuli ubrzani prelazak na električna vozila na baterije. U apelu, upućenom direktno predsedniku Bajdenu u utorak, poziva se na preispitivanje kontroverznog predloga koji je uputila EPA, a koji ima za cilj da 60% prodaje novih vozila bude na baterije do 2030, što će eskalirati na 67% do 2032. godine.

Ova molba dolazi nakon pisma zastupnika, u kojem se naglašava potreba za odmerenijim pristupom tranziciji ka električnim vozilima. Zastupnici, koji predstavljaju raznovrstan asortiman marki automobila i obuhvataju države kao što su Kalifornija, Mičigen, Kolorado i Njujork, tvrde da predloženi propisi nadmašuju spremnost potrošača za potpuno električna vozila.

Ključna zabrinutost istaknuta u pismu vrti se oko trenutnih izazova sa kojima se suočavaju potencijalni korisnici električnih vozila, uključujući dostupnost pouzdanih mreža za punjenje, pristupačnost vozila i sveprisutnu zabrinutost zbog dometa.

Uprkos zakonodavnim naporima kao što su Zakon o infrastrukturnim investicijama i poslovima iz 2021. i Zakon o smanjenju inflacije iz 2022, koji dodeljuju značajna federalna sredstva za nacionalnu mrežu za punjenje električnih vozila i rešavaju druge izazove, zastupstva naglašavaju potrebu za dodatnim vremenom.

„Ova vozila su idealna za mnoge ljude i verujemo da će njihova privlačnost vremenom rasti“, navodi se u pismu. „Realnost je, međutim, da potražnja za električnim vozilima danas ne prati veliki priliv BEV-ova koji pristižu u naše prodajne salone podstaknut trenutnim propisima. BEV-ovi se „odomaćuju“ na našim parcelama.”

Zastupnici sugerišu da bi dopuštanje dodatnog vremena za napredak u tehnologiji baterija, povećana pristupačnost električnih vozila i proširenje infrastrukture za punjenje bolje služili interesima potrošača. Pismo, koje je predvodio Miki Anderson, izvršni direktor firme Baxter Auto Group, naglašava odsustvo glasa potrošača u tekućem razgovoru oko tranzicije ka elektrici.

„Ovo pitanje postaje previše politizovano“, rekao je Anderson. „Ovo nije crveno ili plavo državno pitanje. Ne radi se o pro-BEV-u ili o nafti. Ovo pismo je 100 posto o američkom potrošaču.“ Anderson je pokrenuo proces prikupljanja potpisa početkom novembra, sa ciljem da osigura da se glasovi dilera i kupaca podjednako uzmu u obzir u tekućim diskusijama o politici.

AutoRepublika

(116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Nema ‘leba od pisanja pisma Bajdenu. On se tu ionako ništa ne pita.

BB

Našli su crkvu gdje će se đavolu moliti…

s mile

marioneta, kao i mnoge širom sveta

Money rules the world

Matija

Bajden, Sulc ili Makron, svejedno, pitanje „elektroauto da ili ne i kada“ postaje sve cesce i sve usijanije! Pitanje „zasto su e-automobili toliko skupi“ i ako je cena baterije u poslednjih godinu dana drasticno pala, ostaje i dalje bez odgovora. Proizvodjaci na protiv tvrde da sa svakim prodatim e-autom ostvaruju samo gubitke! Vise proizvodjaca najavljuje svoj „plan B“ za slucaj produzenja proizvodnje vozila sa gorivnim motorom. Jedino Kinezi ne kukaju, kod njih su e-automobili jeftini, prodaja je skoro dostigla cifru od 1.000.000 e-vozila mesecno! Ocigledno je da Zapad ima problem mentaliteta lake zarade. Ako politicari ostanu cvrsto pri usvojenim planovima,… Pročitaj više »