1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. BMW-ov najmoćniji serijski automobil postao MotoGP Safety Car
BMW-ov najmoćniji serijski automobil postao MotoGP Safety Car

BMW-ov najmoćniji serijski automobil postao MotoGP Safety Car

208
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je više od godinu dana otkako je BMW predstavio XM kao svoj prvi namenski model M od legendarnog M1 iz kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih. Nakon svoje svetske premijere, hibridni plug-in SUV dobio je dve dodatne verzije – XM 50e sa linijskim „šestakom“ za odabrana tržišta i snažni Label Red. Čudno je što je bavarski brend kasnije odlučio da odustane od „crvenog“ dela svog imena.

XM Label je proslavio svoj debi prošlog aprila na manifestaciji Auto Shanghai 2023 i sada dobija novi izgled pretvarajući se u MotoGP Safety Car (automobil koji predvodi motocikle u sampionatu Moto GP) za sezonu 2024. U poređenju sa standardnim vozilom, dobio je snažan prednji razdelnik, svetlosnu traku na krovu i dodatne trepćuće LED diode na prednjem braniku. Unutra se može pohvaliti par prednjih sedišta Recaro sa pojasom u šest tačaka, dodatnim kontrolama za ta nova svetla i aparatom za gašenje požara.

XM Label Safety Car predstavljen je u Valensiji tokom finala MotoGP sezone 2023. gde je BMW takođe dovezao drugi automobil. Kao dobitnik ovogodišnje BMW M nagrade za najbržeg kvalifikatora, Frančesko Banjaja je dobio ključeve svog sjajnog novog elektrifikovanog SUV-a. Prošle godine, isti vozač je „poneo“ kući M3 Touring sa centralno postavljenim izduvnim završecima. 2023. godine je 21. put da je BMW dodelio „BMW M“ nagradu, ali je nemački proizvođač luksuznih automobila bio dobavljač „zvaničnog automobila MotoGP“ već 25 godina.

Uz divlji stil, masivnu karoseriju SUV-a i ogromnu težinu praznog vozila od preko 2.700 kilograma, XM Label je najgora noćna mora čistunaca. To je BMW-ov najmoćniji serijski model ikada. Dvostruki turbo u 4,4-litarskom V8 i električni motor omogućavaju kombinovanu snagu od 748 KS i 1.000 Nm.

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments