1. Home
  2. Vesti
  3. Prikazan enterijer treće generacije Porschea Panamere
Prikazan enterijer treće generacije Porschea Panamere
2

Prikazan enterijer treće generacije Porschea Panamere

1.35K
2
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač luksuznih i sportski orijentisanih četvorotočkaša sa sedištem u Cufenhauzenu, kompanija Porsche je skoro dve nedelje pre zvanične premijere, obelodanio slike iz putničke kabine dolazećeg četvorotočkašač Pred nama su ilustracije enterijera nove Panamere, a ovo se nikako ne može smatrati prvom informacijom o novitetu jer su još sredinom septembra obavljene završne testne vožnje, kada su i objavljene prve informacije o mehanici i pojedinosti tehničkih specifikacija.

Panamera će, u skladu s očekvianjima biti oslonjena na arhitekturu Porsche Driver Experience, onoj koja je najpre testirana na električnom sportskom automobilu Taycanu, a onda je preneta i na ovog proleća restilizovani Cayenne. Na prednjem panelu vidimo zakrivljeni instrumentacioni ekran bez natkrivke, a dijagonale 12,3 inča, kao i lični displej mulitmedijalnog sistema namenjen putniku pored vozača.

Selektor transmisije je izmešten sa središnjeg tunela na čeoni panel, pa je tako oslobođeno mesto za ostavu. Jedinica za kontrolu klimatizacije poseduje više tastera, ali je najveći broj njih osetljiv na dodir. Uočljiva je i jedna promena koja će obradovati obožavoce Porschea. Naime, mesto, ručica za startovanje motora s leve strane obruča upravljača je ustupila mesto običnom dugmetu.

Kako je i ranije bilo reči, nova Panamera će stizati s brojnim tehničkim inovacijama. Prioritet je dat razvoju hibrida, pa će biti čak četiri dopunjiva hibrida među kojima će kupci tražiti sreću. Pa opet, neće nestati iz ponude ni motori SUS V6 i V8. Pričamo o turbobenzinskim jedinicama, od kojih će čak četvorolitarski V8 biti temeljno modifikovan.

Takođe su ažurirane i električne komponente, pa tako trakcioni elektromotor u hibridnim verzijama sada biva u potpunosti integrisan u osmostepenu menjačku kutiju robotizovane jedinice PDK. Pride, Panamera ostaje bez bazičnog oslanjanja s oprugama i stižu dve opcije vazdušnog vešanja. Debi noviteta je zakazan za 24. novembar, dok je za mesto premijere izabran Dubai.

AutoRepublika

(1351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Ovakav kokpit malo ko ima!

Matija

Kakav je to, bre, kokpit koji nema ekran veliki ko tacna?! 🙂
U Porseu se vozi a ne igraju igrice!
Karakteristicno: instrumenti su smesteni u ovalno oblikovanom prostoru – to je uticaj modela 918.

comment image