1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Matična kuća KTM-a objavila da do 2026. preuzima kontrolu nad MV Agustom
Matična kuća KTM-a objavila da do 2026. preuzima kontrolu nad MV Agustom

Matična kuća KTM-a objavila da do 2026. preuzima kontrolu nad MV Agustom

199
1
Podelite sa prijateljima:

Onaj ko je stekao utisak da previše glasina cirkuliše motociklističkim svetom, verovatno ima pravo. Neke od njih nemaju veze s mozgom, ali mnoge se ispostave osnovanim. Tako se na primer šuškalo da Mark Markez napušta Hondu, ili da Ducati u potaji razvija mašinu za motokros…

Sada se moto-nebom rola još jedan oblak, ili tračak Sunca i on podrazumeva informaciju da će KTM preuzeti kontrolu i nad markom MV Agustom. Najpre je u avgustu 2022. godine, matična firma KTM-a (Pierrer Mobility) preuzela 25,1% udela u MV Agusti, pa su se već tada mnogi, poučeni iskustvom s preuzimanjem brendova Husqvarna i GasGas od strane istog ulagača, kada će i ovo latinsko ime završiti u potpunosti pod patronatom austrijsko-indijskog diva.

Nastavilo se s beskonačnim izveštavanjem koje se može opisati u stilu „hoće-neće“, a onda se u javnosti pojavio šef KTM-a, Stefan Pjerer, zajedno s članom Upravnog odbora Hubertom Trunkenpolcom, i govoreći o budućnosti kompanije, najavio preuzimanje MV Aguste. A potom je i izvršni direktor MV Auguste Timur Sardarov, izašao u javnost s potpuno oprečnom pričom.

Ipak, Pierer Mobility je pre par dana objavio da je doneta „strateška odluka“, uz naslov dokumenta koji otprilike glasi “Produbljavanje saradnje s markom MV Agusta.”

Ključna rečenica u ovom saopštenju podrazumeva to da su “KTM AG i MV Agusta saglasni u vezi s tim da će germanski entitet preuzeti većinski udeo u latinskom.” Te reči (doduše u našem članku malo slobodnije interpretirane) su donete masnim slovima, takoreći boldovane su.

Saopštenje sadrži i obaveštenje o tome da će KTM preuzeti lanac nabavke i distribucije proizvoda kompanije iz Varezea, što će učiniti preko globalne mreže Pierer Mobilityija, uz opasku da će tokom proleća 2026. godine, ta grupacija preuzeti kontrolu nad MV Agustom.

MotoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Jedino se Piaggio grupa drzi,Ducati u VW,ostali italijanski moto-proizvodjaci pod Kinezima..