1. Home
  2. Prezentacije
  3. Aion S Max ažuriran po drugi put u pet godina
Aion S Max ažuriran po drugi put u pet godina
3

Aion S Max ažuriran po drugi put u pet godina

100
3
Podelite sa prijateljima:

GAC je predstavio električni sedan srednje veličine Aion S Max. Radi se o lokalnoj, kineskoj premijeri ažuriranog vozila koje je debitovalo 2018. godine pod imenom GAC Aion S, da bi prva temeljna modernizacija usledila 2021. kada je četvorotočkaš i preimonovan u Aion S Plus (do tog trenutka je Aion već postao nezavisno ime). U isto vreme, predrestilizacijiski sedan je ostao u službi i njegova proizvodnja je nastavljena do današnjeg dana.

Ovom prilikom izveštavamo o drugom trzaju osavremenjavanja, prilikom kog je vozilo opet dobilo novo ime i nadalje će nastupati kao Aion S Max.

Sedan je profitirao novim stilom pomodarske dvodelne optike na prednjici, a dobio je i različite odbojnik i haubu. Limuzina je u vizuelnom smislu postala još više aerodinamična, pa tako S Plus poseduje koeficijent otpora vazduha od 0,21, dok je taj parametar kod osveženog modela još uvek nepoznat.

I na zadnjici vidimo novi odbojnik, poklopac prtljažnika i LED signalne grupe objedinjene jednom širokom trakom. Aion S Max je u smislu analize dimenzija uporediv s trozapreminskim četvorotočkašem po imenu Toyota Camry: 4.863 milimetara je dug, 1.890 mm je širok i 1.515 mm je visok. Međuosovinski razmak je 2.760 mm.

Enterijer automobila je takođe preoblikovan u nekoj meri. Tako je frontalni greben postavljen niže, otvori za upumpavanje svežeg vazduha su vizuelno razdvojeni, dok su svi tasteri i selektor transmisije izmešteni s plutajuće konzole, a koja povezuje čeoni panel i središnji tunel.

Saglasno očekivanjima, „ručica“ menjača je izmeštena na stub upravljača, dok je na mestu gde se nekad nalazila smeštena mala ostava za sitnice, kao i panel za bežičnu dopunu dva mobilna telefona. To je postalo standard za savremene kineske automobile. Ekran virtuelne instrumentacije je izbubio natkrivku, dok je displej od 14,6 inča, preko kog se prati multimedijalni sistem dobio novi program, operativni sistem.

Samo su dve verzije preostale u paleti, obe nude elektromotor na prednjoj osovini. Bazični Aion S Max jeste pogonjen motorom od 204 konjske snage i može da ubrza od nula do 100 km/h za svega 7,5 sekundi. Dve su trakcione baterije u izboru: ona od 59,5 kWh po tipu litijum-gvožđe-fosfatna, i još jedna litijum-jonska kapaciteta 67,9 kWh. Deklarisana rezerva snage je dovoljna za 510 i 610 kilometara autonomije, zavisno od kapaciteta baterije.

Druga modifikacija pruža električni agregat sa 245 „konjića“ i dolazi samo s većom baterijom od 67,9 kWh. Brže doleće do „stotke“, za 6,7 sekundi. Šasija automobila je prosta, pa uključuje mekfersonove opruge na prednjoj osovini i torzionu osovinu na zadnjem kraju.

Limuzina Aion S Max je već dostupan za poručivanje u postojbini. Početna cena je na nivou od oko 19,4 hiljada evrića, dokje vrhunskaverzija za trećinu skuplja. Originalni Aion S ostaje deo ponude, ali sada po ceni koja je na koti od oko 19 hiljada evra.

AutoRepublika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prvo, nikad cuo za „Aion S Max“! Drugo, interesantan auto, s obzirom na dizajn, velicinu, kvalitet i – cenu! Pocetna cena za samo 19,4 hiljade evra! Dizajn je uradjen po vec tipicno kineskom kliseu: spicast nos i gladak prednji deo bez maske. Dopada mi se sto nema one, vec dosadne, bocne „otvore“ za vazduh, koji tako uspesno kvare liniju prednjeg dela! Ono sto bih korigovao jeste „susret“ krovnog rama sa onom uzvisenom stepenastom formom iznad zadnjih tockova – izgleda kao da su se promasili. 🙂 Zadnji deo je OK. Dizajn celog vozila je perfektno homogen, sve je uradjeno u istom… Pročitaj više »

BB

A meni se sviđa što je krov iste visine iznad prednjih i iznad zadnjih sjedišta. Izgleda mi daleko elegantnije nego masa evropskih modela koja se tu značajno spušta kreirajući „Krivošija“ trend.
U suštini ovaj detalj je i uništio limizine u jevropi…

Bungi

19,5 hiljada eura, dali je moguće.?? 🤔Pa u Evropi je jedan od najjeftinijih modela, Dacia Sandero, u svojoj osnovnoj varijanti stigao do cifre od 15 hiljada eura.