1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Carnival za 2025. dobija zanimljivo novo lice
Kia Carnival za 2025. dobija zanimljivo novo lice
3

Kia Carnival za 2025. dobija zanimljivo novo lice

212
3
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je oko tri i po godine otkako je Kia predstavila četvrtu generaciju Carnivala, a s obzirom da su životni ciklusi sve kraći, nije ni čudo što minivan već treba da doživi metamorfozu na polovini životnog veka. Potvrđeno da će debitovati pre kraja godine, a restilizovani model je primećen u Južnoj Koreji dok je snimana reklama. U doba pametnih telefona i društvenih medija, nije trebalo dugo da ga neko ovekoveči i postavi slike na Instagram.

Na tipičan Kijin način, Carnival prolazi kroz velike promene. U obliku slova „T“, farovi su potpuno novi i usvajaju dizajnerske naznake koje su viđene na najnovijoj seriji električnih vozila kompanije. Lako je primetiti da rešetka ima novi oblik sa širim donjim delom nego ranije, dok je maska takođe izmenjena. Ne može se sa sigurnošću reći, ali izgleda kao da svetla za maglu više nisu montirana u branik, koji takođe dobija novi izgled.

Tipično za fejslift, profil u suštini ostaje isti, iako dvobojni točkovi ne deluju poznato. Pozadi, zadnja svetla odražavaju promene napravljene na prednjem delu, jer svetlosne grupe takođe formiraju „T“ i sastaju se u sredini zahvaljujući ažuriranoj svetlosnoj traci. Kijina značka više ne deli svetlosnu traku na pola pošto je pomerena ispod. Branik je takođe izmenjen.

U više izveštaja se navodi da Kia planira da revidira unutrašnjost tako što će instalirati par ekrana od 12 inča (baš inovativno 😉 ), novi hedap displej, tehnologiju za prepoznavanje otisaka prstiju i masažna sedišta pozajmljena od električnog SUV-a EV9. Takođe dobija napredniji sistem poluautonomne vožnje zajedno sa hibridnim pogonom, verovatno pozajmljenim od Sorenta. U SUV-u, 1,6-litarski benzinski motor sa turbo punjenjem radi sa električnim motorom da bi isporučio kombinovanu snagu od 227 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta.

Očekuje se zvanični debi u narednim nedeljama, verovatno prvo u Južnoj Koreji, a ekvivalentni model sa američkim specifikacijama će malo kasnije.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Čudo da ga marketing nije krstio kao MY 2026.
Oni uvek idu dosta ispred vremena 🙂

Matija

Aktuelni model je veoma uspeo, njegov prednji deo je lepsi od novog! Ovo je stilski korak unazad!

Bungi

Oblik farova u tri dimenzije, nešto kao slovo „y“ ili „t“ treba zakonom zabraniti.Taj nesklad linija gdje svaka fura svoj pravac, prosto bode oči.Kao što bi rekao narod „ružan kao turski porez“.