1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW pokrenuo proizvodnju u novoizgrađenoj fabrici u Kini
BMW pokrenuo proizvodnju u novoizgrađenoj fabrici u Kini
0

BMW pokrenuo proizvodnju u novoizgrađenoj fabrici u Kini

183
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač automobila BMW je u četvrtak objavio da je formalno počela proizvodnja u novim kineskim pogonima u koje je grupacija uložila oko 2,19 milijardi evra, sve u želji da se ubrza tempo proizvodnje električnih vozila.

Fabrika Lydia je treći proizvodni kompleks kojim BMW upravlja u Kini i lociran je u severnoistočnom gradu Šenjang, a koji je izgrađen u provinciji Lijaoning. Pokretanjem ciklusa montaže vozila u ovim postrojenjima, BMW će povećati godišnji obim proizvodnje na najvećem svetskom tržištu novih automobila na 830 hiljada vozila, umesto dosadašnjih 700 hiljada, objavili su iz bavarske kompanije.

Fabrika je konstruisana na način da bude podesna za proizvodnju baterijskih automobila koja bi bila usklađena s impulsima koji stižu s tržišta, dok su proizvodne linije fleksibilne, pohvalio se BMW. Prvi model koji će biti sklopljen u novoj fabrici po imenu Lydia biće sedan srednje veličine i3. U pitanju je pripadnik D segmenta i njegovim lansiranjem će se broj električnih vozila u gami bavarskog brenda namenjenog Kinezima, nalazi trinaest modela, počev od sledeće godine.

Kineskim tržištem električnig vozila dominira američka Tesla, kao i kineski proizvođači BYD i oni u uzletu. Njihova prodaja je udvostručena po obimu, u odnosu na lanjsku godinu. U međuvremenu, kraljevi, doktori u proizvodnji automobila pogonjenih motorima SUS, tipa General Motors i Volkswagen, lagano zaostaju za navedenim proizvođačima EV.

Ono što je posebno osobeno za kinesko tržište jeste to da je u prvih pet meseci ove godine, na tom tržištu plasirano skoro četvrtina baterijskih vozila, u odnosu na ukupan prodajni miks. Podatke o tome je javnim učinila Kineska asocijacija proizvođača automobila.

BMW je u međuvremenu prodao 208.507 vozila u Kini kao najvećem tržištu brenda u prvom tromesečju ove godine. To je za 9,2% sparušeniji rezultat u odnosu na indeksiran prošle godine, proizilazi iz podneska bavarske kompanije koji predstavlja javnu ispravu.

AutoRepublika

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments