1. Home
  2. Vesti
  3. Ekskluzivno sa Volkswagenovog mitinga u Berlinu – do sada nepoznate informacije
Ekskluzivno sa Volkswagenovog mitinga u Berlinu – do sada nepoznate informacije
0

Ekskluzivno sa Volkswagenovog mitinga u Berlinu – do sada nepoznate informacije

771
0
Podelite sa prijateljima:

Naši izvori bliski najvećem svetskom proizvođaču nam prenose veoma interesantne novosti iz VW grupe. Kao što smo već pisali u Glasu Republike (Juče je prekjuče bilo budućnost), veliki se potresi spremaju na tržištu i za očekivati je da svaka gigantska kompanija pretrpi posledice promena. Prognoze su, čak, da velika većina neće preživeti krizu, a da će svetskom ekonomijom zavladati novi set, novonastalih, najmoćnijih korporacija. Da je ovo najozbiljnije shvaćeno i u Volfsburgu, svedoči  sledeće:

  • Uprava VW grupe je svesna izazova koji očekuju celu automobilsku industriju, a kao glavne tržišne konkurente, već nakon tri godine, vide američku kompaniju Tesla.
  • Raste zabrinost povodom nemogućnosti brzog osvajanja tehnologije koja bi barem donekle parirala onoj koja Teslinim automobilima omogućava autonomiju od oko 700 kilometara. Sve resurse treba usmeriti ka tom cilju, stav je uprave. Trenutni domet elektro pokretanih automobila koje VW grupa proizvodi iznosi oko 300 kilometara sa jednim punjenjem baterija,
  • Kako bi automobile učinili pristupačnijim krajnjim kupcima, VW planira da drastično smanji broj posrednika u lancu distribucije, jer je tržišno potpuno neodrživo sadašnje stanje u kome u prodajnoj ceni kupcima vozila učestvuju cena koštanja i trgovačko-logističke marže u odnosu jedna na prema dve trećine. Opet, kao primer inovativnog pristupa, pominje se Tesla koja je planirala za teritoriju cele Evrope, samo jedan distributivni centar – u Minhenu.
  • Nova generacija kultnog VW Golfa VIII naći će se neočekivano brzo na tržištu, i po dizajnu će biti evolutivni naslednik sedme generacije,
  • e Golf VIII je vozilo čiji smo prototip već mogli da vidimo na slikama, i imaće dizajnerski identitet koji će se razlikovati od konvencionalnog brata
  • Apsolutno svi modeli koji su planirani da opstanu u ponudi, već su dobili svoje elektropokretane verzije u prototip primercima.

VW grupi želimo svaki uspeh u implementaciji pravih odluka.

Autorepublika

(771)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments