1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Opel Corsa dobio cenu u Španiji
Restilizovani Opel Corsa dobio cenu u Španiji
5

Restilizovani Opel Corsa dobio cenu u Španiji

507
5
Podelite sa prijateljima:

Renovirani Opelov automobil sada može da se konfiguriše u Španiji. Prve jedinice biće isporučene do kraja ove godine. Otvaranje konfiguratora razotkrilo je ponudu koju je brend predložio za tržište veće iberijske zemlje.

Corsa je pretrpela veliki fejslifting, koji obuhvata i električnu varijantu koja menja ime. Corsa-e postaje Corsa Electric. Opel je strukturirao novu liniju Corse u nivoe opreme Edition i GS. U tabeli ispod je pregled cena:

Motori/Oprema EDITION GS
1.2 75 KS 5b 18.900 €
1.2T 100 KS 6b 20.300 € 22.500 €
100 kW (136 KS)/50 kWh 34.800 €

Što se tiče dela mehanike, nova Corsa se može konfigurisati zajedno sa malim, ali zanimljivim izborom motora. Svi dolaze sa pogonom na prednje točkove. U termičkom delu tu su dva motora, oba benzinska. Ulazna mašina je 1,2-litarski motor sa 75 konjskih snaga, povezan sa petostepenim manuelnim menjačem. Na višem nivou je turbo motor 1.2 sa 100 „konja“ i šestostepenim manuelnim menjačem.

Po nekima najekološkija i najodrživija alternativa je električna varijanta. Nova Corsa Electric se nudi sa baterijom od 50 kWh i motorom od 100 kW (136 KS). Kasnije će biti dodat i električni model od 115 kW (156 KS) sa više od 400 km autonomije i verzije sa mild hibridnom tehnologijom (MHEV) od 48 volti, koje su već dostupne ili će biti dostupne u pojedinim modelima Stellantisa.

AutoRepublika

(507)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Gledam i ne verujem …
U Srbiji se Corsa u baznoj opremi (koja se takodje zove „Corsa“ ) nudi bez klima uredjaja i kao takav sa 1,2 od 75 ks je skuplji od ove španske osnovne fejslift verzije ( Edition ).

U Srbiji sa tim motorom istoimeni Edition paket (pre fejslifta ) košta 20.790 sa motorom od 75 ks. A u Španiji 18.900 €.

Kako nas kupce u Srbiji uvoznici „deru“, pa to je strašno šta nam rade.

Joseph

carina i porez…

MRN

Pošto je Corsa poreklom proizvodnje iz EU, nema na nju carine u Srbiji, a svaka (evropska) država ima svoj PDV (istina je da stopa nije svuda ista, ali, uglavnom, ne plaćaš ga dva puta, u dve države).

U Srbiji je (carinski) „problem“ (za kupce) za ona vozila koja se proizvode van EU (Azija, USA, Maroko … ), ali i za one sklopljene u EU, ako je veći deo vrednosti (komponenti) tog vozila poreklom van EU.

Zato se npr. u Srbiji uopšte ne prodaje običan Sandero (iz Maroka), već samo Sandero Stepway.

Zoca

Verujem da nije samo do njih..Kako bi cistili EU otpade i sa mnogobrojnim krsevima na putu simulirali „zlatno doba“.

Nik900

Jbg daleko je spanija dok dodje korsa treba dosta para …..do srbije😆