1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Manhart BMW X5 M pokušava da pomrsi konce modelu XM Red Label
Manhart BMW X5 M pokušava da pomrsi konce modelu XM Red Label

Manhart BMW X5 M pokušava da pomrsi konce modelu XM Red Label

630
0
Podelite sa prijateljima:

Minhenska marka započela je novu 2023. predstavljanjem restilizovanih modela X5 i X6, uključujući njihove sportske verzije, ali sa veoma posebnim detaljima jer su ova dva modela iza sebe ostavila jednu od najsportskijih verzija asortimana, kladeći se na sve što je izraženiji radikalizam. BMW X5 M Competition je sada pravi vrh ponude SUV vozila i zvezda najnovijeg dodatka katalogu Manharta.

Ovaj nemački specijalista za tjuning nije mogao da dočeka da se ova radikalnija sportska verzija pojavi na tržištu, pa je iskoristio prednosti modela pre fejslifta. BMW X5 M obukao se u elegantnije odelo nego inače, koristeći metalik boju „Dravit Grey“ i koja je veoma sportski kontrastna sa crvenim filamentima koji se pojavljuju na vertikalnim šipkama jajolike rešetke, u drugim delovima ili u uzdužnim ukrasnim trakama koje se protežu od haube do zadnjeg branika.

Tjuneri su iskoristili samo kućišta retrovizora i zadnji spojler na kraju krova od ugljeničnih vlakana i koji su deo asortimana dodatne opreme „M Performance“ koja je dostupna na vrhu ponude BMW-a X5 , kojem su dodati i drugi aerodinamički detalji i istovremeno daju agresivnost, kao što su inovativni spojler na prednjoj suknjici, otvori za vazduh na prednjem braniku, bočni pragovi podeljeni na dva dela ili zadnji umetak koji integriše difuzor i četiri završetka izduvne cevi.

Šlag na torti daju nove aluminijske felne prečnika 23 inča, koje su ofarbane u mat crnu boju i postavljene su na četiri gume veličine 315/25 ZR23. One, zajedno sa novim oprugama za prilagodljivo vešanje i koje smanjuju ili povećavaju rastojanje karoserije od tla, nude upečatljiviji pogled s boka. Ugljenik je takođe proširen na unutrašnjost koja udvostručuje sportski karakter, luksuz i raskoš ovog X5 M Competitiona.

Zato što je ovo za one koji ne žele da čekaju ažurirani model koji neće ni ponuditi iste performanse. Snažni 4,4-litarski biturbo V8 motor je već pokazao svoje mogućnosti, ali ovog puta se skoro graniči sa novim XM Label Red.

625 konjskih snaga i 750 Nm X5 M Competition fabrički ne rade ništa sa novom kontrolnom jedinicom motora i izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, sa elektronskom kontrolom ventila i krajevima obloženim ugljenikom, koji ne samo da nude opojan zvuk, već i snagu i obrtni moment čije vrednosti su porasle do nezamislive granice: 730 KS i 900 Nm.

Stoga se može reći da je ovo jedan od najluđih sportskih terenaca na tržištu, od kojih će biti proizvedeno samo deset primeraka. I naravno, cena ostaje tajna osim za kupca i firmu iz Vupertala (i možda nekog poreznika :)).

AutoRepublika

(630)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments