1. Home
  2. Video
  3. Peugeot 408 na testu severnog jelena (VIDEO)
Peugeot 408 na testu severnog jelena (VIDEO)
16

Peugeot 408 na testu severnog jelena (VIDEO)

1.40K
16
Podelite sa prijateljima:

Peugeot 408 je debitovao prošle godine sa dizajnom koji zamagljuje liniju između običnog automobila i krosovera. Primetno se nalazi visoko od zemlje, što utiče na to kako se ponaša, nešto što kanal km77.com na platformi YouTube  ispituje na testu severnog jelena.

Model 408 je dostupan sa raznim pogonskim agregatima. Peugeot ga nudi sa dva hibridna plug-in sistema sa benzincima snage 150 ili 180 konjskih snaga. Proizvođač automobila takođe nudi model sa početnim 1,2-litarskim trocilindričnim motorom koji proizvodi 130 KS, a koji pokreće testirani 408 u video klipu datom ispod pisanog izveštaja. Snaga se prenosi na prednje točkove preko osmostepenog automatskog menjača.

Prvo testno iskušenje je bilo u vidu slaloma, koji je 408 završio za 25,9 sekundi. Ovo vreme ga je smestilo između Land Rovera Range Rovera Autobiography i Nissana Ariye i X-Traila.

Najbolji pokušaj 408 na testu severnog jelena desio se pri 72 kilometra na sat. Pokušaji da se ispit završi pri većim brzinama kratanja vozila su propali, jer je model počeo da obara čunjeve pri 75 km/h. km77.com je takođe testirao i Alpine A110 u martu, koji je završio test severnog jelena pri 80 km/h. Alpine je slalom završila za rekordnih 21,6 sekundi.

Peugeot 408 je završio testove sa svojim uskim gumama Michelin e-Primacy dimenzija 205/55 R19. Šire, sportskije gume bi omogućile Peugeotu bolje performanse, ali njegova brzina od 73 km/h je bila sasvim zadovoljavajuća za km77.com.

Bilo bi zanimljivo ponovo videti test sa drugim hibridnim pogonskim agregatima. Električni motor i baterija bi dodali težinu i mogli bi da promene karakteristike upravljanja modela 408. Proizvođač automobila radi na čisto električnoj verziji koja bi ponovo promenila način na koji može da se nosi, ali se ne ona ne očekuje u skorije vreme.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

(1399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Čmire

Kad su francuzi znali da naprave automobil…

Nenad

Ko prati automobilizam zna da su francuzi broj 1 sto se tice stabilnosti i udobnosti

Zaxy

Dok su pravili „Ajkulu“

Renault Terminator

Klasično čardak đubre.Pogledaj bre kako se to go.no oće izvrnuti,skrenut normalno ne može a da zadnji lijevi ili desni točak nije u zraku.Možeš da okrećeš volan koliko hoćeš on ne reaguje,ide kud on hoće.Još 19-ce felne sa najboljim mogućim gumam koje postoje i ne vrijedi,ne mogu to đubre da zadraže na cesti a da se neće izvrnuti.Ma da stave felne 23-ke ne bi mogao normalno da se vozi,opet bi imao pretenzije ka prevrtanju.Đubre je đubre i tu ništa živo od guma,felni,elektronike,balansa pomoć ne može. Za razliku od Peugeota 508 limuzine koji dere Bembare i Mečke kako leži po krivinama i… Pročitaj više »

moron

Na testiranom 408 su bile eko gume. To i tester kaže. Pa i da su uske za današnje standarde ( samo 205 mm ).
Čak on reče da je kao vozač bio zadovoljan u slalomu.

Ali, da je meni ovo vozilo ogavno, jeste. Ih, kako mi je ružan. Odavno mi se nije desio taj nivo odvratnosti.

Da je rezultat lošiji nego da nije povišeno vozilo, nema dilema.

Renault Terminator

Ma i slik Michelin da su mu stavili nema mu pomoći.

Matori

Što bi naš narod rekao da ker nije urinirao uhvatio bi zeca.

Fala Qrcu

Dobar je. Dacia je gora.

BB

A tek 406, i to na Taxi 🤣
comment image

Renault Terminator

Neuništiv auto.Pogledaj samo ti te proste i jednostavne linije…i danas izgleda vrh.Nikada više takvih auta..

Laki

👍

Zaxy

Koje to Mecke dere onaj drek Peugeot 508,mozda neke oldtajmere..pa kad menja brzine sav se zatrese -samo sto se ne raspadne..krs zivi.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Zaxy
Renault Terminator

Evo npr ovaj..mada je ovo za jedan broj veći segment nego gdje pripada 508 al ajd tu još više dolazi do izražaja koliko je 508 dobar auto..mada se meni ne sviđa taj njegov USA izgled.
https://zeperfs.com/duel5931-8788.htm

Laki

Kakav sjeverni jelen naopako sa ovim samo pravo ništa ne izbjegavati kome je život mio!

Renault Terminator

🤣.Nije to ni za „pravo“.To je samo za đubar,eventualno čuvati i gajiti pilće u njemu.

Sasa

Otkup automobila apis kupuje sve marke i tipove automobila kombija skutera i kvadova isplata odmah
http://www.otkupstarihautomobila.rs