1. Home
  2. Vesti
  3. BYD bi uskoro mogao podići obim mesečne proizvodnje na 300 hiljada vozila
BYD bi uskoro mogao podići obim mesečne proizvodnje na 300 hiljada vozila
0

BYD bi uskoro mogao podići obim mesečne proizvodnje na 300 hiljada vozila

1.10K
0
Podelite sa prijateljima:

Kineski proizvođač hibridnih i električnih automobila, kompanija BYD veoma žustro „dodaje gas“ u segmentu montaže automobila, ali bi takav razvoj događaja mogao biti i samo uvod u nešto još krupnije.

Kompanija je tokom juna ka kupcima u Kini, ali i na drugim tržištima, isporučila skoro 134 hiljada dopunjivih hibrida, što je preko tri puta više od onoga što su činili pre godinu dana, a pride je bolje i za oko 20 hiljada četvorotočkaša u odnosu na majsku prodaju. Predsednik firme Vang Čuanfu je napomenuo da se elektrifikacija automobilske industrije odigrava bržim tempom od onog koji je ranije predviđen.

Kineski mediji su izvestili da bi BYD uskoro mogao da dostigne i proizvodnu cifru od 300 hiljada priključnih hibrida na mesečnim osnovama. Objava na portalu CnEVPost, otkriva da bi pomenuti kontingent mogao biti sklopljen već u avgustu, što bi bilo šokantno, posebno nakon spoznaje da je godišnji obim prodaje, bio ispod 600 hiljada primeraka u 2021.

Članak nije utemeljen na zvaničnim izvorima, već nezvaničnim koji indikuju da postoji više od 700 hiljada porudžbina koje su aktuelne, a na koje kompanija nije odgovorila. Pride, i novi pogoni su u planu, dok ih BYD trenutno ima šest u domovini: Šenžen, Ksijan, Čangša, Čangžou, Fužou i Hefei, kao novi pogon koji je počeo s radom krajem prošlog meseca.

Fabrika u gradu Čangša je obustavila proizvodnju tokom dva ovogodišnja meseca, ali je početkom juna počela s normalnim radom, dok je kompleks u Fužou kupljen od lokalnog proizvođača automobila zvanog Dorcen Motor. Ona će biti konvertovana, to jest prilagođena proizvodnji vozila iz segmenta PHEV, nakon što je tu bilo organizovano sklapanje konvencionalnih četvorotočkaša. Cilj je dostići godišnji kontingent od 200 hiljada vozila. U pogonima ove fabrike će u kasnijem delu godine biti organizovana i proizvodnja modela BYD Dolphin.

Pored postojećih i pomenutih šest fabrika, od kojih neke u prošlosti nisu proizvodile dopunjive hibride, kompanija gradi dodatne tri proizvodne baze, i to u Žengžou, Jinanu i Ksijangjangu. Dve prvopomenute bi trebalo da postanu funkcionalne pre nego što dočekamo 2023. godinu.

Iako nema naznaka o tome koliko su tvrdnje medija iz Kine pouzdane, deluje da BYD svakako ulaže ozbiljna sredstva u segment proizvodnje, što će se pre ili kasnije odraziti i na obim koji se postiže, a da li će se to zbiti već u avgustu, kako se dalo pročitati kod tamošnjih listova, manje je bitno. Ono što jeste važno, tiče se činjenice da će BYD uskoro verovatno biti sposoban da odbaci i višemilionske tiraže dopunjivih hibrida na godišnjim osnovama. Treba naglasiti da je do sada, struktura proizvodnje BYD-a bila ravnopravno podeljena (pola-pola) između čisto električnih vozila i onih iz segmenta PHEV.

AutoRepublika

(1097)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments