1. Home
  2. Vesti
  3. Audijev „supreme designer“: Poslednji benzinci sa znakom RS će biti fantastični
Audijev „supreme designer“: Poslednji benzinci sa znakom RS će biti fantastični
1

Audijev „supreme designer“: Poslednji benzinci sa znakom RS će biti fantastični

1.94K
1
Podelite sa prijateljima:

Pisali smo više puta o tome da će Audi lansirati svoj poslednji novi automobil koji pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem za nekoliko godina, jer će svaki novi proizvod od 2026. biti isključivo električni. Od 2033. luksuzni brend će prodavati samo EV, sa mogućim izuzetkom u Kini gde bi lokalna potražnja mogla da odredi da „gospodar prstenova“ nastavi proizvodnju automobila sa motorima SUS.

Nakon što je u intervjuu za Autocar najavio da će A8 sledeće generacije biti premijerno predstavljen 2024. kao Grandsphere spreman za proizvodnju, šef dizajna kompanije je dao intervju za Top Gear. Kada su ga pitali o planovima za automobile na benzin koji su privlačni entuzijastima, Mark Lihte je iskoristio priliku da kaže nešto o budućim modelima RS sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem:

„Obećavam vam, i EV i SUS će biti impresivni. Posebno modeli RS sa motorima SUS poslednje generacije, oni će biti neverovatni.”

On se uzdržao od deljenja detalja jer se intervju uglavnom vrteo oko električnih vozila. Međutim, već se zna da će sledeće generacije RS4 i RS6 koristiti hibridne plug-in pogone, tako da su dani čistih modela SUS sa značkom RS odbrojani. R8 se gasi, kao i TT RS, dok RS Q3 i njegova verzija Sportback verovatno neće zadržati petocilindrični motor nakon ove generacije.

Što se tiče električnih vozila, koncept A6 E-Tron za 2021. je „veoma konkretan“ pregled sledećeg serijskog automobila, koji će zadržati 90 odsto stila. Mark Lihte je pomenuo da se radi na verziji RS6 E-Tron sa proširenom karoserijom.

Treba imati na umu da je Audi takođe predstavio A6 Avant E-Tron, a logika nam govori da će serijski RS6 biti karavan. Ipak, vredi istaći da je u prošlosti bilo limuzina sa znakom RS6, ali to je bilo pre modela RS7 Sportback koji služi kao indirektna zamena. Šef dizajna u Ingolštatu rekao je za Top Gear da će RS6 E-Tron postati njegov auto za svaki dan, a Lihte već koristi električni automobil i to e-Tron GT.

Audijev „supreme designer“ kaže da su A6 E-Tron, Q6 E-Tron i budući električni modeli RS već predstavljeni interno tokom sastanka u Berlinu sa hiljadu menadžera. Njihova reakcija? „Poludeli su kada su videli slike i modele na sceni.“

AutoRepublika

(1939)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Slušajući ovakve vesti, ovi, do sada renomirani proizvođači automobila sve više i više gube taj renome.