1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Crossland ima nove pakete opreme
Opel Crossland ima nove pakete opreme
17

Opel Crossland ima nove pakete opreme

1.29K
17
Podelite sa prijateljima:

Opel Crossland je spreman da još neko vreme obitava na tržištu. Predstavljen je model za narednu godinu. Ponuda Crosslanda je još jednom prilagođena sa ciljem da se unapredi i pre svega da se malo podstakne prodaja.

Uokviren u konkurentnom B-SUV segmentu, Crossland mora da se nosi sa veoma teškim rivalima. Obnova pretrpljena na kraju turbulentne 2020. godine nije bila dovoljna da poboljša uspeh na tržištu. Zbog toga su promene koje Opel pravi u ponudi veoma važne.

Opel je strukturirao novu liniju Crosslanda u tri nivoa opreme. Oni koji su zainteresovani da ga kupe imaju na raspolaganju verzije Edition, GS i Elegance.

U narednim redovima je pregled najistaknutije standardne opreme…

Oprema Edition sadrži sledeće: 16-inčni čelični točkovi sa ratkapnama, multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir R 4.0 IntelliLink, 2 USB veze, Bluetooth, digitalni radio DAB+, Apple CarPlay i Android Auto, senzor za kišu, Faros EcoLED, automatsko svetlo za hitne slučajeve, adaptivni tempomat, centralni naslon za ruke u drugom redu sedišta.

GS ima dodatno u odnosu na Edition: 17-inčne aluminijumske felne u sjajnoj crnoj boji, crveni obrisi oko prozora, dvobojni krov, sistem ambijentalnog osvetljenja sa tačkama za čitanje i LED svetlom, dvozonski klima uređaj, pomoć pri parkiranju pozadi, zatamnjena zadnja stakla.

Elegance: 16-inčne aluminijumske felne, Faros LED, vozačevo sedište sa sertifikatom AGR, prednji središnji naslon za ruke, digitalna klima.

Što se tiče mehanike, nema iznenađenja. Crossland je, uprkos promenama u opremi, i dalje dostupan uz izbor benzinskih i dizel motora. Kod benzinaca možete se odlučiti za 1,2-litarski motor od 110 konjskih snaga koji je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem ili 1,2 motor od 130 „konja“ koji je dostupan sa gore pomenutim manuelnim menjačem ili šestostepenim automatskim menjačem.

Dizel opcije idu kroz 1,5-litarski motor sa 110 KS u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i, kao efikasniju dizel opciju, blok od 120 KS iste zapremine povezan isključivo sa šestostepenim automatskim menjačem. Svi modeli imaju prednji pogon.

AutoRepublika

(1285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

2008 „uparuju“ sa AT8, a uz iste motore Crossland i dalje sa AT6 …

moron

Moguće. Ko to zna …

Ja nekako sam više sklon da poverujem da je u pitanju glad za profitom. Prosto, imaju verovatno i dalje dostaupan taj stari automatski menjač za manje pare od onog savremenijeg, pa „Što da ne?“.

Da nije te gladi za profitom i korišćenja i arhaične tehnike ne bi VW i danas uz TSI 95 isporučivao petostepeni menjač.

J4ZZ3R

c3, c3 Aircross, Opel Crossland su bazirani na 20+ godina staroj arhitekturi PSA grupacije, dok su 208 i Corsa bazirani na CMP arhitekturi na kojoj će tek novi c3 koji stiže 2024. biti baziran.

Branko

Morone, nije uvijek mjenjač s većim brojem stupnjeva bolji,… čak ni u smislu efikasnosti!🙂

Izmenjeno 1 godina pre od strane Branko
moron

Crni Branko, od svakoga bih očekivao tu vrstu „izdaje“, samo ne od tebe 😊 Zvučiš mi kao jedan vlasnik Tipo Cross-a 1,0T sa 5MT, koji se „upljuva“ objašnjavajući da je bolji 5MT nego 6MT … I da 3-cilindrični motor nema nište veće vibracije nego 4-cilindrični, mada prvi izmedju dva „susedna radna takta“ ima „rupu“ od 240 stepeni obrtaja radilice, a drugi ima „rupu“ od 180 stepeni obrtaja radilice.

Ako je 5MT „efikasniji“ ( i po svemu bolji ), zašto VW uz TSI 95 kao automatski menjač stavlja onaj sa 7 stepeni prenosa ?

s mile

moron je biciklista, i odlično zna koliko znači veći broj brzina, a i da je važan krajnji prenosni odnos, minimalni / maksimalni

Izmenjeno 1 godina pre od strane s mile
s mile

u VW grupaciji, se znalo ko nosi perjanicu, a ko dobija stariju tehnologiju.

Cenim da je i u ovom slučaju isto. Ipak je Peugeot skuplji, atraktivnijiji od Opela.

moron

Pohvalno je da unapredjuju aktivnu bezbednost, pa da već sada bazno ima radaraski tempomat. Zaista to poštujem i uopšte mi ne smeta što u tom paketu opreme ima i čelične felne. Dizajn je dizajn, a bezbednost je bezbednost.

BB

Ja gledam, nova „zvijezda“ KIA Sportage u trećem paketu opreme Fresh nema parking senzore i radarski tempomat a doplata do sljedećeg ex Motion je 5000 EUR 😳
I onda kad ga tako opremiš više nije „zvijezda“…

Inače ovaj Crossland minsenčini ljepši unutra nego ranije

Izmenjeno 1 godina pre od strane BB
J4ZZ3R

A jesi ti video kako ta KIA izgleda spreda? Ne znaš da li je pošla ili došla 🙂

TheStig

Kupci te demantuju, ima ih vec more na cesti. Styling nije za svakoga definitivno ali daleko od toga da je ružan. S druge strane ovaj Crossland, ne vidjeh ruznijeg auta odavno. Ne zna se šta je uopšte.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
s mile

firma mi je kraj jednog puta, zaista se čudim koliko ima Kia i Hyundaia ( SUV )… baš puno

BB

Bila mi je čudna, ne sporim, ali sad mi je solidan dizajn. Ono što mi se sviđa na njoj jeste da ima prostora… A da ih ima na putu, ima ih…

moron

Pa, naravno da Sportage i Tucson ne bi mogli da imaju one „ulazne cene“ svojih modela kada bi oni aktivno bezbednosno bili opremljeni kao bazna Toyota Aygo X ili kao bazni Yaris.

A kada ih izborom odgovarajućeg paketa opreme ( i izborom automatskog menjača) opremiš i po tom pitanju, Sportage i Tucson ti koštaju kao neka Mazda CX-5 ili Honda CR-V … Ne kažem da ne treba toliko da koštaju, već da se onda možda upitaš da li je ono bazno zaista i „povoljno“. Čisto nominalno posmatrano, cena bazno jeste niža.

BB

Jedino što je dobro da u baznoj varijanti imaš 4 cilindra (postalo luksuz) i 150 konja 😉

moron

To realno i jeste najbitnije. Da je dobar engine.