1. Home
  2. Vesti
  3. Slutimo kakav je novi Citroen C5
Slutimo kakav je novi Citroen C5
3

Slutimo kakav je novi Citroen C5

1.64K
3
Podelite sa prijateljima:

Čekanju se bliži kraj. Za malo više od mesec dana, Citroen će na Salonu automobila u Šangaju, skinuti veo s noviteta koji će predstavljati krunu ponude. Kao što se dalo zaključiti i iz fotografija testnih mula, Francuzi su ponovo odlučili da iznenade javnost, da automobilskom svetu opet podare neke inovacije i da iznedre novi Citroen autentičnog stila.

Jedan je model koji će naslediti upokojene takmace prošle generacije s oznakama C5 i C6, i taj automobil je za sada poznat pod kodnim imenom E43. Nastupaće u D segmentu iz kog je Citroen dezertirao još od 2017. godine, kada je obustavljena ponuda sedana C5. Kako bilo, znajući za krizu popularnosti velikih limuzina, Citroen jednostavno nije imao luksuz da razvije „običnu“ limuzinu, već je pokušao da kreativnošću doskoči rivalskim markama iz Nemačke, ili možda i više od toga, pomodarskom trendu rasta popularnosti krosovera.

Da uradi nešto konvencionalno, Citroënu nije dozvolio ni nedavno predstavljeni C4, čiji test možete pročitati klikom na ovo mesto, već je novajlija morao da bude obogaćen i nekim krosoverskim začinima. Tako je, ako je verovati pretpostavkama uglednih galskih medija, C5 dobio plastične oplate svuda oko karoserije, ali neće posedovati takozvane airbumps, odnosno one dodatne branike na vratima. Podsećaće na SUV modele i po velikim felnama (od 17 do 19 inča).

Ono što je već izvesno, jeste to da će budući C5 da zalegne na poslednji izdanak arhitekture EMP2, na koji način postaje otvoren za ugradnju najsavremenije tehnologije kojom grupacija raspolaže. Najavljuje se i specifičan sistem ogibljenja koji bi trebalo da odglumi veoma sličan doživljaj onom koji je uzrokovalo hidropneumatsko vešanje u prošlosti. Autor ovog teksta može na osnovu višegodišnjeg vlasničkog iskustva da potvrdi da je Citroen C5 s ovim sistemom oslanjanja nenadmašan, čak i u poređenju s najsavremenijim luksuznim limuzinama koje koriste sistem vazdušnog ogibljenja. Verujemo da će i podešavanje visine vozila biti dostupno.

Amortizeri s dvostrukim progresivnim hidrauličnim stepenima, u sadejstvu s kamerama, će biti sposobni da prilagode tvrdoću ogibljenja s kvalitetom nastupajuće podloge, kako bi se obezbedio maksimalan komfor. Najavljen je i nenadmašan komfor za putnike na zadnjim sedištima.

Pored svih ovih momenata koji definišu novi C5 kao prekretnicu za Citroen, to će nesumnjivo biti i po još jednom pitanju. Radi se o tome da će konkretan očekivani sedan biti prvenac marke s novim amblemom. Više puta smo ga videli i izveštavali smo o dolasku novog logoa, pa možete i o tome pročitati kod nas, a ovde ćemo reći da ga već neko vreme nosaju članovi biciklističkog tima AG2R Citroën.

S obzirom na slavne pretke, a setićemo se momentalno modela DS i Xm, pa čak i CX, očekivanja od noviteta su ogromna, a mi se nadamo da će se C5 pokazati dostojnim pripadnosti porodičnom stablu.

AutoRepublika

(1640)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Bolje im je da ovakav Gabor ne izbacuju. Privlačan je ko smrt.
P.s. Sad sam na gumama vidio novi 308, lijep je, za razliku od ovog čuda. Inače je to ispuhani 3008 ako je 3008 napuhani 308 🙂 znaci sadašnji dizajn 3008 samo Ispusi i eto 308. Nema nista spektakularno, mozda unutra?

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Cuore sportivo

Ovi citroeni su apsolutne rugobe, ja ne znam kako ovo neko moze kupiti