1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen u Evropi postaje električna marka od 2033. godine
Volkswagen u Evropi postaje električna marka od 2033. godine
0

Volkswagen u Evropi postaje električna marka od 2033. godine

108
0
Podelite sa prijateljima:

Pod brendom Volkswagena je planirano da se plasiraju isključivo električni automobili u Evropi, počev od 2033. godine. Ovo je u sredu javnosti saopštio šef Volkswagena, Tomas Šefer, na koji način je cilj o prelasku na čisto električni pogon postao ambiciozniji i nije više vezan za poslednji trenutak, to jest 2035. godinu.

Šefer je naveo da će Volkswagen u dolazećoj deceniji smanjiti broj modela u paleti, kako bi se usredsredio na bazične, one koji su osnova poslovanja, a sve s ciljem podizanja profitnih stopa kod svih velikoserijskih brendova, to jest kod Volkswagena, Seata, Škode i kod komercijalnih vozila. Težnja je oličena u dostizanju margine od 8% do 2025. godine.

„Uradi manje, ali bolje,“ kazao je Šefer tokom jednog događaja u Berlinu. Proizvodnja vozila različitih brendova u jednoj te istoj fabrici, neminovno vodi ka optimizaciji i smanjenju troškova, rekao je šef Volkswagena: „Tradicionalno u ovom polju imamo iskazan rasipnički pristup, pa možemo da unapredimo sistem.“

Marka VW će takođe izmestiti fokus proizvodnje s pojedinčanog modela u jednoj fabrici, već će se orijentisati na razmišljanje kako da maksimizira proizvodne efekte po osnovu toga što više modela dele istu arhitekturu, govorio je Šefer. Na taj način će biti moguće maksimalno iskoristiti blagotvorne efekte ekonomije obima, jer različiti modeli poseduju praktično identičnu industrijsku konstrukciju.

Proizvođač automobila cilja na to da bude moguće ponuditi uvodni električni model marke po ceni od 25 hiljada evra, ili čak i nižoj. Šefer navodi da je unapređenje i standardizacija hemijskog aspekta baterije, misleći na format iste, praktično ključno pitanje kako bi se ovaj cilj realizovao, kao i da bi se dostigao velik obim proizvodnje.

„Jedina kompanija koja može ovde, primenjujući ove ideje da profitira, jeste ova naša,“ ustvrdio je izvršni direktor Volkswagena. „Fokus će biti na jasnom standardu koji će povezivati sve brendove unutar grupacije, kao i na punom iskorišćenju efekata ekonomije obima.“

AutoRepublika

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments