1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Chevrolet Aveo debitovao u Meksiku
Novi Chevrolet Aveo debitovao u Meksiku
2

Novi Chevrolet Aveo debitovao u Meksiku

632
2
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet Aveo korejske konstrukcije, onog koji je nama poznat, već je deo istorije, a proizvodnja tih vozila je obustavljena pre nekoliko godina. Naslednik nije prezentovan. Sada je naziv Aveo ostao u upotrebi samo u Meksiku, a tamo je dodeljen jednostavnom sedanu sklopljenom u Narodnoj Republici Kini. U domovini je ovaj model poznat pod imenom Chevrolet Sail.

Međutim, evolutivne promene se nastavljaju, pa je saglasno tome u Meskimu debitovao novi Chevrolet Aveo. I odmah da kažemo da nije više u klasisedana, već se preselio u kategoriju hečbeka.

S ovim vozilom nikakve dodirne tačke nema američka, pa ni korejska divizija General Motorsa. Aveo nove generacije je plod rada stručnjaka zajedničkog poduhvata koji u Kini neguju SAIC-GM-Wuling, i ranije je bio poznat samo pod radnim imenom 310C.

Povrh toga, identični automobil je na domaćem tržištu nuđen pod brendom Wuling. Taj hečbek je već bio prikazan na sertifikacionim crtežima, iako sama premijera još uvek nije upriličena. Pravo prve bračne noći je dodeljeno Meksiku, da se slikovito izrazimo, dok je proizvodnja izvoznih automobila organizovana u avgustu, i to u pogonima fabrike podignute u Kini.

Uopšteno govoreći, meksička divizija Chevroleta je već dugo i čvrsto oslonjena na vozila kineskog porekla, kako u konstrukcionom smislu, tako i po mestu proizvodnje. Pored već pomenutog sedana po imenu Aveo, lokalna gama uključuje i modele putničkih automobila Onix i Cavalier, baš kao i krosovere Tracker, Groove i Captiva, uz opasku da su dva poslednje navedena originalno razvijena pod upravom brenda Baojun.

Shodno svemu do sada navedenom, novi hečbek Aveo nije donosilac neke vrste revolucije.

Još uvek je vrlo malo dostupnih informacija u vezi s hečom po imenu Aveo, a nijedna fotografija enterijera nije objavljena. Chevroletov izgled u duhu „krstaškog leptira“ izgleda organski na ovom modelu s petoro vrata, iako je generalno dizajn izveden u stilu najnovijih modela Wulinga, odnosno krosovera Xingchen i Xingchi.

Hečbek ima jednostavnu šasiju sa polu-nezavisnim zadnjim vešanjem (torzionim), disk kočnicama i točkovima koji integrišu naplatke od 15 inča promera. Prednja svetla su u vidu konvencionalnih halogenih farova, dok se LED tehnologija koristi samo za svetla za dnevnu vožnju.

Sudeći po onome što objavljuju mediji iz Meksika, novi Aveo će pokretati atmosferski jednoipolitarski benzinac sa 110 konjskih snaga. Izbor menjača je sveden na ručnu ili automatsku alternativu. Od opreme se najavljuju šest vazdušnih jastuka, ABS i zadnji parking senzori. Sve ovo znači „samo jedno“ a to je da novajlija nikako ne bi trebalo da bude skup.

Punokrvna premijera novajlije će se zbiti u prvom polugodištu 2023. godine. Nakon heča valja očekivati i limuzinsku verziju, a i ona je vidljiva na patentnim crtežima, i odmah opažena s grbom marke Chevrolet.

AutoRepublika

(632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo je jeftin auto ali dizajner se ipak potrudio da bude dopadljiv i da pokaze nesto originalno. U originalna resenja spadaju prednja maska i C-nosac. Za C-nosac postoje slicna resenja, ovaj ipak ima originalne proporcije koje mu daju dozu sportske dinamike. Uz prihvatljivu cenu mogao bi u Evropi sasvim dobro da prodje. Enterijer?

Bungi

Prednja hauba i farovi nekako sa boka liče na Reno Megan i Talisman, bočni C stub vuče na Opel Astru prethodne generacije, dok zadnje lampe podsjećaju na Hyundai Sonatu od prije 10-ak godina a sam oblik zadnje haube na Seat Leon.Od svega po malo ali skladno uklopljeno.