1. Home
  2. Video
  3. Kako zvuči električni mišićavi automobil modernog doba (VIDEO)
Kako zvuči električni mišićavi automobil modernog doba (VIDEO)
6

Kako zvuči električni mišićavi automobil modernog doba (VIDEO)

627
6
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nešto više od nedelju dana od kada nam je Dodge predstavio prototip automobil pod imenom Charger Daytona SRT. Iako se sadašnji mišićavi automobili brenda kao što su Charger i Challenger prodaju u veoma zadovoljavajućim brojkama i dobijaju pohvale svih onih koji ih poseduju, ili barem jednom provozaju, korporacija Chrysler nam kaže da više ne uspevaju da zadovolje sve strožije zakone u vezi emisije izduvnih gasova i da jednostavno moraju u penziju.

Uživaćemo u njima još nekih osamnaest meseci, nakon čega će ih zameniti moderniji automobili na struju. Takav trend nije preterano pozitivan za marku kao što je Dodge, koja je napravila ime i reputaciju za sebe baš preko kategorije „veće i moćnije je bolje“.

U želji da ne postane samo jedan od brendova velikog Stellantisa, čelnici Dodgea su odlučili da kombinuju stil svojih klasičnih modela sa modernom tehnologijom. I nije teško videti da nam prototip Charger Daytona SRT donosi mnogobrojne stilske linije sa istoimenog modela koji se proizvodio od 1968. do 1970. i barem po tom pitanju je dobio dosta pohvala.

Dodge nam još uvek nije objavio mehaničke detalje, ali nam je nagovestio da će biti brži nego sadašnje izdanje Hellcat kojem je potrebno samo 3,5 sekundi da stigne iz mirovanja do 100 km/h i da pritom dostigne maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Ali, svi mi koji smo imali i voleli američke „muscle cars“ ćemo vam reći da užitak nije samo u snazi i ubrzanju već u celokupnom doživljaju. Zvuk motora, praistorijska tehnologija koja „neće da sluša“ i odličan primer one rečenice čuvenog Džejsa Hanta kada je rekao „što ste bliži smrti, to se osećate življim“.

Dodge je slušao i kaže da Charger Daytona SRT neće biti tipični tihi automobil na struju. Posedovaće veliki broj zvučnika da bi se makar dobio lažni zvuk kao da ima osam (ili više) cilindara ispod haube. Ovaj trend nije nov i postoji praktično od kada su automobili izmišljeni.

Iz priloženog video snimka možete da vidite kako će sve zvučati. Većina komentara je negativne prirode, ali to ne i treba toliko uzimati k srcu, jer su Amerikanci veoma tradicionalan narod i teško ih je ubediti da je nešto novo i moderno bolje od proverene tehnologije. Trebaće im vremena da se naviknu jer, ruku na srce, nije da imaju izbora – benzinci su pred izumiranjem i menjaju ih električni automobili.

Kažite nam svoje mišljenje u komentarima.

Pogledajte video snimak.

AutoRepublika

 

(627)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Meni je kod električnih automobila fino što skoro da nemaju zvuk, a oni prave vještačke bedastoće…
Možda im je ovo bolje https://youtube.com/shorts/sSuPzXQfBG0?feature=share
😉

s mile

ja mislim da bih se uneredio da mi ris ovako zareži..katastrofa

BB

Jedino da mu dođe Viper V10 🤣😂

YugoFlorida

Zvuči pogrešno u svakom slučaju. Bez V8 muscle car nije muscle car.

moron

Totalno bez veze

Matija

„Fake sound“? Nikako! Treba da ima svoj pravi tehnicki zvuk!

Na svu srecu ispod haube ima dovoljno mesta za jedan pravi V8! Siguran sam da ce biti takvih prepravki jer je dizajn super!