1. Home
  2. Vesti
  3. Prodajna postignuća marke Volvo u Americi
Prodajna postignuća marke Volvo u Americi
0

Prodajna postignuća marke Volvo u Americi

182
0
Podelite sa prijateljima:

Četvrtinu prodaje marke Volvo u Americi čine dopunjivi hibridni i električni modeli uz ukupni pad prodaje

Volvo izveštava o još jednom značajnom smanjenju prodaje svojih automobila u SAD. Kompanija je u junu isporučila 8.434 automobila (31,2% manje u odnosu na prethodnu godinu), a ukupno za ovu godinu do sada je 50.585 (pad od 20,7%).

Anders Gustafson, viši potpredsednik u Volvo Car Americas i predsednik i izvršni direktor u Volvo Car USA je kratko objasnio: „Potražnja za našim automobilima je i dalje jaka, ali izazovi sa nestašicom komponenti se nastavljaju,“

Situacija nije bolja ni u slučaju dopunjivih hibridnih i električnih automobila, jer je linija Volvo Recharge takođe zabeležila blagi pad.

Prošlog meseca je prodato ukupno 2.118 ovih automobila, što je 14% manje nego pre godinu dana. Pozitivno je to što je njihov udeo u prodaji marke Volvo (u ukupnom obimu) povećan na 25,1 procenata. U Kaliforniji je 75 procenata.

Prodaja dopunjivih hibridnih i električnih automobila Volvo u junu 2022. godine:

  • Baterijski automobili (BEV) – 553 automobila (pad od 24 procenata);
  • Dopunjivi hibridi (PHEV) – 1.565 automobila (pad od 10 procenata);
  • Ukupno (BEV+PHEV) – 2.118 automobila (pad od 14 procenata).

Do sada je ove godine Volvo u SAD prodao preko 15.000 dopunjivih hibridnih i električnih automobila, u poređenju sa preko 22.000 u 12 meseci prošle godine.

Prodaja dopunjivih hibridnih i električnih automobila Volvo u 2022. godini:

  • Baterijski automobili (BEV) – 3.811 automobila (rast od 24 procenata);
  • Dopunjivi hibridi (PHEV) – 12.094 automobila (rast od 56 procenata);
  • Ukupno (BEV+PHEV) – 15.905 automobila (rast od 58 procenata).

Volvo očigledno ima problema sa snabdevanjem, ali stvari su nedavno počele da se poboljšavaju i prema zasebnom saopštenju za štampu, u junu je proizvodnja porasla na najviši nivo ove godine.

Volvo očigledno ima problema sa snabdevanjem, ali stvari su nedavno počele da se poboljšavaju i prema zasebnom saopštenju za štampu, u junu je proizvodnja porasla na najviši nivo ove godine.

Drugim rečima, postoji nada da će se prodaja povećati kasnije ove godine. Volvo trenutno prelazi na liniju modela za 2023. godinu, koja se sastoji samo od elektrifikovanih modela (blagi hibrid, hibrid, dopunjivi hibrid ili potpuno električni).

Očekuje se da će se elektrifikacija linije modela postepeno povećavati, dostižući stoprocentnu proizvodnju potpuno električnih automobila (BEV) do 2030. godine. Najvažnija stvar za Volvo trenutno je uvođenje potpuno novih, potpuno električnih modela, zasnovanih na platformi sledeće generacije.

Uspeh tih novih, još nepredstavljenih BEV-a, daće nam predstavu o tome da li je Volvo uradio svoj domaći zadatak. Prema planu, kompanija mora ne samo da završi prelazak na električne automobile, već i da poveća prodaju (na 1,2 miliona godišnje do 2030. godine) i postigne zadovoljavajuću profitabilnost (operativna marža od 8-10 odsto do sredine decenije).

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments