1. Home
  2. Video
  3. Maks Ferštapen promovisao Hondu e Limited Edition
Maks Ferštapen promovisao Hondu e Limited Edition
3

Maks Ferštapen promovisao Hondu e Limited Edition

432
3
Podelite sa prijateljima:

Honda je predstavila novu verziju Honde e za evropsko tržište, nazvanu „Limited Edition“. Model je ekskluzivno dostupan sa crvenom spoljašnjom bojom, dok će proizvodnja biti ograničena na 50 jedinica.

Serijska verzija Honde e je debitovala 2019. godine, a pojavila se na tržište 2020. godine, tako da je prirodno da u ovo vreme „Hondica“ predstavi specijalno izdanje u nekoj formi kako bi animirala potencijalne kupce urbanog „električara“. Ne treba očekivati mnogo promena, pošto su posebne karakteristike ograničene na spoljašnji izgled.

Preciznije, Honda e Limited Edition se razlikuje po spoljašnjoj boji Premium Crystal Red, u kombinaciji sa kontrastnim crnim detaljima. Pored krova, prednje i zadnje maske, donjeg dela branika/bočnih pragova i kamera koje zamenjuju ogledala, alu felne od 17 inča su takođe ofarbane u crno. Ovo je prvi put da je ova specifikacija dostupna u modelu e, i definitivno odgovara njegovom minimalističkom dizajnu eksterijera. Nema promena u unutrašnjosti kabine, gde sve varijante Honde e standardno dolaze sa prepoznatljivim izgledom sa pet ekrana na digitalnoj kontrolnoj tabli.

Limited Edition je baziran na trimu Advance, što znači da dobija snažniji električni motor postavljen pozadi sa 154 konjskih snaga (113 kW) i 315 Nm obrtnog momenta. Standardna litijum-jonska baterija od 35,5 kWh nudi domet po WLTP ciklusu od 201 km zahvaljujući točkovima od 17 inča. Biće interesantno videti da li će Honda u budućnosti rešavati probleme vezane za domet sa izmenjenom verzijom ovog modela ili će ostati lojalna uverenju da su mali automobili bolje prilagođeni baterijama manjeg kapaciteta.

Da bi promovisao Honda e Limited Edition, proizvođač automobila je doveo aktuelnog šampiona F1 Maksa Ferštapena za prvu vožnju. Nakon što je vozio automobil u srednjovekovnom gradu Doca u Italiji pre Velike nagrade Italije, Ferštapen je rekao: „Honda e Limited Edition je jednostavno divna. Ima neobičan izgled, kompaktan dizajn i zabavan je za vožnju. To je odlično električno gradsko vozilo.“

Honda e Limited Edition je već dostupna za naručivanje i biće skuplja od modela u opremi Advance za preko hiljadu evra. Kao što je već pomenuto, u Evropi će biti ponuđeno samo 50 jedinica EV-a, tako da zainteresovani treba da požure (ne važi za Srbiju 😉).

Pogledajte i video zapis…

AutoRepublika

(432)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, oni neki PR magovi Citroena kažu da će električna vozila pokušati učiniti dostupnim običnim ljudima tako što će korisiti baterije manjeg kapaciteta, koje troškovno manje opterećuju prodajnu cenu.
Kad bi to bila tajna tržišnog uspeha, ova Honda bi trebalo da je jeftina i da bude prodajni hit. Ali, nije tako, zar ne ?

BB

Ona ima najmanju bateriju a najveću cijenu. A takva joj je i prodaja…. Šteta, autić je u suštini dobar i mogao se više prodavati…

S mile

Odlicno izgleda, a cena i autonomija su katastrofa….