1. Home
  2. Vesti
  3. Indijci su, kao i za druge proizvođače, i za BMW građani drugog reda
Indijci su, kao i za druge proizvođače, i za BMW građani drugog reda
5

Indijci su, kao i za druge proizvođače, i za BMW građani drugog reda

3.06K
5
Podelite sa prijateljima:

Prošlog meseca predstavljen je novi, restilizovani BMW Serije 3, ali to ne znači da će celi svet dobiti modernizovanu verziju. Naime, model pre redizajna ostaje u prodaji u Indiji gde je dobio tretman nazvan 50 Jahre M Edition. Specijalno izdanje povodom pedesete godišnjice BMW M divizije bazirano je na M340i xDrive, i uprkos tome što nije potpuni M model, to je najbrži BMW koji se prodaje u Indiji.

50 Jahre M Edition je dostupan u dve boje – Dravid Grey i Tanzanite Blue koje su preuzete iz kataloga nazvanog BMW Individual, u kombinaciji sa setom aluminijumskih felni Jet Black, koje su prečnika od 19 inča.

Kao i standardni M340i, specijalno izdanje dolazi sa vizuelnim paketom M, ali ovde su rešetka i retrovizori izvedeni u sjajnoj crnoj boji. Oni koji žele nešto sportskije mogu dobiti opcioni zadnji spojler, proširenja bočnih pragova i poklopce retrovizora od ugljeničnih vlakana. Konačno, amblem BMW-a je okružen plavom, ljubičastom i crvenom bojom, što pokazuje da ovo nije tipična Serija 3. Ako nas pitate, to je zamajavanje naroda.

Unutra nalazimo crno-plave presvlake sa umecima od alkantare i piano crnim ukrasima. Opciona oprema uključuje volan M Performance, mnoštvo delova od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima i poseban privezak za ključeve, ali neće biti digitalnog kokpita jer je to dostupno samo u modelima Serije 3 i M3/M4 posle redizajna.

M340i xDrive je opremljen jednom od varijacija trolitarskog rednog šestocilindričnog motora sa turbo punjenjem koji proizvodi 387 konjskih snaga (285 kW) i 500 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača i xDrive sistema, omogućavajući ubrzanje do „stotke“ za 4,4 sekunde. Takođe ima vešanje, upravljanje, kočnice i diferencijal M Sport.

Cene za BMW M340i xDrive 50 Jahre M Edition u Indiji počinju od 83 hiljade evra. BMW planira da ove godine predstavi više verzija 50 Jahre M Edition za različita tržišta širom sveta, sa posebnim elementima opreme. Pored M340i za Indiju, postoje i M3 50 Jahre Edition za Severnu Ameriku i M4 50 Jahre Edition za Evropu i druge regione.

Srećom, za razliku od drugih proizvođača, BMW potcenjuje Indijce nudeći im slabije verzije od najboljih dostupnih, ali verujemo da nema popuštanja kada su bezbednosni aspekti u pitanju. A to je važnije, zar ne?

AutoRepublika

(3060)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ima li negde fotografija tog „indijskog“ kokpita ?
Ne mora nužno da znači da je to nešto ružno ili loše.

Zvezdan Božinović

Evo dodah još jednu dostupnu fotografiju.

moron

Hvala, ali, vidim samo „mrak“od instrumenata 🙂
A, kako je to „kod nas“ izgledalo ( „cajgeri“ u toj verziji ) – kada nije digitalni kokpit ?

Iznogud Časni

Gledam na jutjubu nekog Amera sa bradom, pokazuje zašto mrzi BMW. Našao nekog BMW 21 godinu star koji slovi kao jedan od rijetkih pouzdanih BMWa . Ima neko curenje, gasket alias brtva kosta 3 dolara, a da bi ju zamijenio mora pola stvari da demontira. Na kraju mora mušteriji da isporuci račun od 1000 dolara, a gumica kosta 3 eura .

Iznogud Časni

Car wizard je kanal