1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kolesa pretpostavila da će ovako izgledati nova Škoda Superb
Kolesa pretpostavila da će ovako izgledati nova Škoda Superb
1

Kolesa pretpostavila da će ovako izgledati nova Škoda Superb

5.10K
1
Podelite sa prijateljima:

Dok češka kompanija radi na razvoju nove perjanice perjaničnog liftbeka, a testni primerci taze četvrotočkaša iz grupacije Volkswagen bivaju sve češće uhvaćeni u objektive paparaco novinara, novinari ruskih Kolesa se po običaju zanimaju za to kako bi novajlija mogao da izgleda. Evo njihove vizije!

Prva generacija liftbeka Superba je predstavljena 2001. godine, dok je danas na delu treći naraštaj Škodinog velikana. Aktuelna ponuda je uspostavljena 2015. godine da bi četiri godine kasnije vozilo bilo podvrgnuto restilizaciji. Stoga je potpuno jasno da se približava trenutak smene generacije pa su i prizori s kamufliranim testnim primercima sve češći prizor na lokalnim drumovima. Još uvek su to samo testne mule, kao vozila koja poseduju tehnička rešenja s noviteta, ali su ona skrivena u karoseriju modela na izdisaju.

Zato i nije moguće još uvek videti kako će novajlija da izgleda u novoj iteraciji, ali iskusni poznavaoci primeraka u automobilskoj industriji svakako da mogu razviti racionalna očekivanja u tom smislu.

Kao što je opšte poznato, marka Škoda je relativno konzervativnog pristupa kada pričamo o dizajnu, pa ima smisla pretpostaviti da će nova generacija Superba zadržati poznate nam proporcije. Zasigurno će njuška dobiti novi stil s većom rešetkom hladnjaka koja će imati uspravnu postavku. To će reći da Rusi očekuju da će novitet ponuditi sličnu masku onoj koju smo videli na prvom elektromobilu brenda, odnosno na krosoveru po imenu Enyaq.

Zato će prednje svetlosne grupe verovatno biti nešto komplesknijeg oblika i punjenja, a na renderu se nalazi rešenje s LED trakom integrisanoj u rešetki hladnjaka, a koja objedinjuje levi i desni far. Kako rekosmo, i ovde je konstrukcija inspirisana radom na Enyaqu. Ne treba sumnjati ni u to da će i zadnje signalne grupe sada izgledati drugačije, uz pretpostavku da će mesto za tablice biti izmešteno na odbojnik.

Očekuje se da dolazeća generacija Superba bude poslednja ponuđena sa SUS motorom. Većina ponuđenih pogonskih sklopova koji se oslanjaju na sagorevanje nafte ili benzina će doći u obliku lakih hibrida, dok ima najava i o lansiranju dopunjivih hibrida. Uostalom, ista pesma koju će zapevati i sledeći Volkswagen Passat. Uzgred da kažemo da će pomenuti Passat u narednom pokolenju stići isključivo kao karavan, dok će se Superb prodavati i u tom obličju, ali i kao (ovde zamišljeni) liftbek.

AutoRepublika

(5104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Siguran sam milion posto da ovako neće izgledati. Šta je bre ovo? Izgleda ko vanzemaljac. U zatvor ko god je ovo škrabao!