1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis G70 dobija još snage
Genesis G70 dobija još snage
2

Genesis G70 dobija još snage

187
2
Podelite sa prijateljima:

Pomalo je tužno što u ovom delu sveta kada je reč o premijum proizvođačima retko ko može da se probije pored nemačke „feudalne“ trojke. No, to ipak ne menja činjenicu da je Genesis G70 interesantan automobil koji uskoro postaje još snažniji. 

Južnokorejski brend već sprema restilizaciju svog sedana, a tom prilikom trebalo bi da dobije i novi agregat koji će pogoniti baznu varijantu. Trenutno osnovna verzija koristi 2,0-litarski turbo agregat.

On bi trebalo da bude zamenjen sa 2,5-litarski četvorocilindarskim turbo motorom, koji stiže kao proizvod razvoj performantnog N odeljenja patrona Hyundaija. Ova pogonska jedinica razvija 290 ks i 420 Nm, što je značajno uvećanje u odnosu na agregat koji menja.

Ipak, sa dolaskom novog motora sve su šanse da će ručni menjač kod ovog Genesisovog modela otići u penziju, jer 2,5-litarski motor je uparen isključivo sa osmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom.

Još uvek nema oficijalnih informacija kada će debitovati restilizovani model. Neki mediji navode da će to biti naredne godine, dok drugi prognoziraju da će osveženi G70 stići na scenu tek 2021. godine.

AutoRepublika 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Apsolutno sjajan. Čak iz ovog ugla i nije nešto. Ali, majku mu, braćo korejska, kapiram da niste jedini (Chrysler, Aston, Mini..), zar je moralo ovako „inventivno“ prečicom u „premium“.. https://www.logolynx.com/topic/bentley+genesis#&gid=1&pid=2

J4ZZER

Meni apsolutno prelep, podseca me na stare Jaguare.

Zamisljam sta bi bilo kad bi neko odlucio da Genesis prodaje u Srbiji, zamislite da nasem prosecnom kupcu BMWa, Mercedesa ili Audija morate da prodate korejski kakav god automobil 🙂

Ja suraku preporucujem 500l i to polovan star godinu dana, za budzet od 7-8k,… Mislim da se uvredio kao da sam mu familiju opsovao 🙂 a ja nastavim pa velim… A Ford, Ford B Max??… Ford!!!?? Ford nikakoz u nevidjeno 🙂