1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Renault Megane – za dva meseca stiglo 10.000 porudžbina
Električni Renault Megane – za dva meseca stiglo 10.000 porudžbina
0

Električni Renault Megane – za dva meseca stiglo 10.000 porudžbina

191
0
Podelite sa prijateljima:

Franački proizvođač navodi da je zadovoljan početkom karijere električnog Meganea. 

Ipak, ne ide sve baš glatko. Pogon u Duaiju, gde se inače prozvodi pomenuti model, nije radio prethodnih 11 dana, zbog nedostatka poluprovodnika i mikročipova. U Renaultu ističu da to neće uticati na početak isporuka električnog Meganea, koje će startovati po planu – u maju za kupce u Francuskoj, a u junu za ostatak Evrope.

Ovaj EV Megane u krosover formi moguće je naručiti već otprilike dva meseca, i za taj period je Renault primio oko 10.000 porudžbina. Brojka nije naročito visoka, pogotovo ne ako se sagledaju uspesi koje su beležili drugi električni modeli na samom početku komercijalnog života.

No, u Renaultu ističu da je više od 70% naručenih električnih Meganea opredeljeno za najskuplje trimove, što ide u prilog novoj strategiji francuske marke koja traži veću profitabilnost na svakom prodatom vozilu.

Losange ističe i da beleži snažan rast prodaje elektrifikovanih četvorotočkaša pod oznakom E-Tech. Tako je prema njihovim navodima prodaja istih skočila za 13% na Starom kontinentu, te da drže učešće veće od 36% u ukupnom zbiru Renaultovih tržišnih uspeha u Evropi tokom prvog tromesečja 2022. godine.

Inače, električni Renault Megane već je bio na testu AutoRepublike – kakav utisak je ostavio na našeg kolegu, Pericu Rajkovića, možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments