1. Home
  2. Vesti
  3. Uprkos poznim godinama BMW i3 i dalje beleži rast prodaje
Uprkos poznim godinama BMW i3 i dalje beleži rast prodaje
0

Uprkos poznim godinama BMW i3 i dalje beleži rast prodaje

175
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je na korak do penzije, električni hečbek i dalje beleži rast prodaje. 

EV modeli pokazuju da su godine samo broj. Dovoljno je pogledati šta posle višegodišnje karijere rade i dalje BMW i3 i Renault Zoe, pa je sasvim jasno da će elektrifikacija doneti neke novine i po pitanju životnog veka vozila.

Tako je u oktobru prethodne godine imao akumuliranih 200.000 stvorenih primeraka. Poznato nam je da je BMW i3 tokom prošle godine došao do 24.830 novih vlasnika u Evropi (EU+EFTA+UK). To je rast od 7% naspram 2020. godine što govori da za ovim automobilom i dalje postoji ozbiljna potražnja.

Nije se ništa promenilo ni na početku 2022. godine. U prva dva meseca tekuće godine, bavarski hečbek je nakupio 3.808 registracija u EU, što predstavlja boljitak od 23%. Šta više, samo u februaru je isporučeno 2.147 automobila, što predstavlja rast prodaje od 44% naspram istog meseca prethodne godine.

Ma koliko BMW i3 bio uspešan u poslednje vreme, to neće ubediti bavarsku marku da ga zadrži u životu. Predstavnici BMW-a su za britanski Autocar u januaru ove godine potvrdili da će poslednji primerci modela i3 sići sa proizvodnih traka u Lajpcigu u julu.

Inače, BMW i3 je već nestao sa nekoliko velikih tržišta, kao što su američko i australijsko. U Evropi će opstati još nekoliko meseci.

AutoRepublika 

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments