1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen otpočeo proizvodnju novog C3
Citroen otpočeo proizvodnju novog C3
0

Citroen otpočeo proizvodnju novog C3

509
0
Podelite sa prijateljima:

Novi C3 nije namenjen evropskim kupcima, već potrošačima u zemljama u razvoju, odnosno belosvetskoj sirotinji.

Stellantis je započeo montiranje prvih primeraka novog Citroena C3. Ovaj četvorotočkaš je za potrebe manje razvijenih tržišta preuzeo formu krosovera, umesto standardnog hečbeka. Nije nikakva tajna da Citroen ima velike ambicije u Južnoj Americi, a ovaj novi krosover je početna tačka za dalji razvoj u tom regionu.

Francuska marka želi da učetvorostruči prodaju u Brazilu, odnosno da ima oko 70.000 isporučenih jedinica na godišnjem nivou. Upravo zato je Rio de Žaneiro određen za matični grad novog Citroena C3.

U lokalnu fabriku investirano je gotovo 40 miliona evra kako bi se proizvodne trake prilagodile novom vozilu. Ovaj krosover “za siromašne” postavljen je na CMP platformu, doduše i ta arhitektura je revidirana kako bi se održali što niži troškovi, pa ujedno predstavlja i prvi automobil Stellantisa koji se proizvodi u Brazilu i koristi pomenutu bazu.

Vinsent Kobi, prvi čovek Citroena, istakao je da je ovaj projekat vrlo bitan za franački brend. “Sa ovim C3 ciljamo nove kupce van domašaja evropskih modela. To je važan korak za internacionalizaciju našeg brenda”, kazao je Kobi.

AutoRepublika 

(509)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments