1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. AR pijaca klasika: Prevoz klasičnog Porschea sa stilom
AR pijaca klasika: Prevoz klasičnog Porschea sa stilom

AR pijaca klasika: Prevoz klasičnog Porschea sa stilom

430
0
Podelite sa prijateljima:

Ako kojim slučajem posedujete neki klasični Porsche iz, recimo šezdesetih godina prošlog veka, možda je ovo prava prilika za vas da mu obezbedite prevoz s jedne izložbe na drugu, i to s posebnim stilom, zar ne?

Na oglasima se pojavila ponuda neobičnog vozila. Proizvedeno je 1963. godine i nosi ime Gillig Model 590H, međutim, u ovaj oblik je dospelo nakon što je sprovedeno preoblikovanje u transporter putničkih automobila. Dodatno, stil je inspirisan „pravim“ transporterom koji je bio u funkciji trkačkog tima Porschea. Tačnije, bio je to model čuvene marke Mercedes-Benz.

Ali i model marke Gillig je takođe zanimljiv. Ovaj konkretan primerak je navodno služio za prevoz američke predsedničke limuzine. Godinama kasnije, automobil je pronašao čovek po imenu Džeri Piters i rešio da ga preobrati u blistavo stanje, iz očajnog statusa u kom ga je zatekao. Ipak, njegova odluka je bila da vozilo poprimi malo drugačiju od izvorne forme.

Piters je izmenio sve karoserijske ploče, postavio nove aluminijumske felne i modifikovao je listu opreme. Čak je zamenio i motor, pa je umesto originalnog šestocilindarskog motora koji sagoreva benzin a koji poseduje radnu zapreminu od 9,7 litara i za koji važi fama da je bio ekstremno „žedan“, ugradio malo ekonomičniji sedmolitarski dvotaktni dizel agregat, koji je bio potpomognut natpunjenjem i turbo punjačem. Nova pogonska jedinica raspolaže sa 290 konjskih snaga i 1.090 Nm obrntog momenta.

O novom koloritu glomazne karoserije je bilo reči, a možete je proceniti i na osnovu priloženih fotografija. Vozilo je ofarbano u crvenu boju, uz donju sekciju u sivoj nijansi. Primetan je i veliki natpis Porschena stranicama teškog vozila, dok su tu i prepoznatljivi logotipi nemačke marke.

Naravno, i enterijer je bio predmet renoviranja s novim kožnim sedištima u kabini, dok je ugrađen i obruč upravljača s Porscheovim grbom. Tu je i zaseban instrumentacioni panel s površinom od aluminijuma. U zoni teškaša koja je predviđena za smeštaj putničkog automobila, vidljiv je pod prekriven drvnom masom, uz zidne panele Umakarta. Prisutni su i brojni drugi detalji visokog stila.

Ako vam se dopao ovaj transporter, možda ćete biti razočarani što ne živite u Sjedinjenim Američkim Državama, jer vozilo se nudi samo kupcima koji su rezidenti te države. Dodatno informacija se tiče da je ova ponuda izneta na sajtu Bring and Trailer, koji rado pratimo. S obzirom da se radi o javnom nadmetanju, cena može otići u nebesa. Propratićemo.

AutoRepublika

(430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments