1. Home
  2. Vesti
  3. Blazer će biti prvi električni Chevrolet sa značkom SS
Blazer će biti prvi električni Chevrolet sa značkom SS
1

Blazer će biti prvi električni Chevrolet sa značkom SS

143
1
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji Chevroleta još uvek ne mogu da oproste ovom američkom proizvođaču vozila što je odlučio da postavi značku Blazer na porodični krosover. Nekadašnja terenska legenda je spala na to da ga voze očajne domaćice u krizi srednjih godina, i to baš u vremena kada Ford Bronco i Jeep Wrangler ne mogu da naprave dovoljan broj jedinica.

Upravo će današnja vest verovatno teško pasti svakom ljubitelju Chevroleta pošto je upravo objavljeno da će prvi električni model sa oznakom SS biti baš Blazer.


Ukoliko pratite američku automobilsku školu, onda sigurno znate koliko je ime Super Sport specijalno. Po prvi put smo ga videli 1961. godine na modelu Impala, gde se za samo dodatnih 53,80 dolara (današnjih 510.50 najmanjih zelenih novčanica) dobijao privlačniji stil, veće kočnice, modifikovano ogibljenje i V8 motor zapremine 409 kubnih inča (6,7 litara) sa 409 konjskih snaga.

Vremenom smo ga videli i na drugim kultnim modelima kao što su Impala, Chevelle, Camaro, El Camino, Nova i Monte Carlo, ali nije bila retkost ni da ga Chevrolet ukalja sa zaboravljenim četvorotočkašima kao što su Malibu Maxx, Cobalt i HHR. Ovo nije prvi put ni da vidimo takvu oznaku na većem vozilu pošto je postojao TrailBlazer SS pre šesnaest godina. Doduše opravdao je svoje ime pošto se ispod haube krio 6,0-litarski benzinac sa 400 konjskih snaga iz sportiste Corvette.

Bilo kako bilo, Blazer SS će debitovati do kraja godine kao model za 2024. godinu i kao što mu ime kaže, predstavljaće sam vrhu ponude ovog krosovera. Ova vest je potvrđena preko kratkog video snimka, mada nam ne pokazuje mnogo toga osim vremenskog perioda kada će debitovati.

Neki eksperti smatraju da bi ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h trajalo ispod četiri sekunde, pa ako se tvrdnja pokaže istinitom, i pored svih kritika, Blazer će postati najbrži model sa imenom SS tokom poslednjih šest decenija.


Ovaj krosover je inače samo jedan u nizu novih električnih modela od strane najvećeg američkog proizvođača sa ciljem da skine Teslu sa vrha. Već su najavljeni noviteti kao što su Equinox EV i Silverado EV, a za njima je tražnja izuzetno velika.

Equinox je ranije reklamiran sa početnom cenom od oko 30 hiljada dolara, pa ćemo pretpostaviti da će Blazer biti za oko deset hiljada zelembaća skuplji. Bez obzira na kritike onih kojima „benzin teče kroz vene“, ne sumnjamo da će imati veliku popularnost među kupcima baš kao i svaki drugi Blazer.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovaj model sa oznakom „SS“ bice absolutni prodajni hit u Nemackoj! 🙂