1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda bi mogla da ponudi Superb RS, ukoliko bude postojala potražnja
Škoda bi mogla da ponudi Superb RS, ukoliko bude postojala potražnja
0

Škoda bi mogla da ponudi Superb RS, ukoliko bude postojala potražnja

212
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Škode, Tomas Šefer, odbacio je mogućnost da Superb nestane iz game češke marke.

“Superb ostaje naša perjanica, mi ćemo nuditi model u D segmentu sve dok to bude logično u poslovnom smislu”, rekao je nemačkim novinarima Tomas Šefer. On je dodao da će Superb nastaviti da se nudi u dve karoserijske varijante – kao liftbek i karavan.

Sa tim je stavljena tačka na glasine koje su neko vreme kružile, jer će naredni Volkswagen Passat biti dostupan samo kao karavan. Ipak, Superb definitivno neće ići tim putem.

Još jedna verzija je u igri – a to je performantno RS izdanje. “Spremni smo da stvorimo takav automobil, sve ukoliko postoji potražnja kupaca za vozilom visokih performansi u toj klasi”, istakao je Šefer.

Naredna generacija Superba neće se proizvoditi u Češkoj, već u Bratislavi u komšijskoj Slovačkoj. Razlog za to je stvaranje više prostora na proizvodnim linijama za preokupirane Škodine fabrike u domicilu.

Škoda je za sada vrlo tajnovita u vezi sa idućom generacijom Superba. Veruje se da će biti bazirana na unapređenoj MQB platformi, koja će biti lakša od aktuelne arhitekture. Uopšteno, Superb bi trebalo da malo poraste, ali se ne očekuju ogromne promene gabarita.

Gotovo je izvesno da proizvođač iz Mlade Boleslav neće dići ruke od dizel motora kod nove iteracije, te da će TDI agregati imati mesto i u paleti pogonskih jedinica kod budućeg modela. Osim njih, tu će naravno biti i benzinci, ali i plug-in hibrid.

Hibridi će dobiti bateriju većeg kapaciteta naspram aktuelnog modela, te će im biti uvećana i autonomija kretanja u EV režimu vožnje.

Nova generacija Škode Superb trebalo bi da se nađe na tržištu 2023. godine.

AutoRepublika 

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments