1. Home
  2. Video
  3. „Kaubojski“ duel na američkom autoputu (VIDEO)
„Kaubojski“ duel na američkom autoputu (VIDEO)
22

„Kaubojski“ duel na američkom autoputu (VIDEO)

5.72K
22
Podelite sa prijateljima:

Američki civili prema zvaničnoj statistici trenutno poseduju čak 393 miliona primeraka vatrenog oružja. Možda brojka ne bi bila toliko strašna da je reč o Kini ili Indiji, ali populacija Sjedinjenih Američkih Država iznosi „tek“ 330 miliona stanovnika, što znači da postoji više komada oružja nego što ima ljudi. Kada pritom oduzmemo one mlađe od 18 godina, one sa kriminalnom istorijom i one koji još uvek nisu državljani (pošto je svim navedenim grupama zabranjeno posedovanje oružja), dolazimo do zaključka da su šanse mnogo veće da ćete pronaći Jenkija koji ima više vrsta i komada oružja nego onog koji tako nečeg uopšte nema.

To se često može primetiti i u saobraćaju i uvek smatram da koliko god vas neko izvervira na putu, nikada ne preporučujem da se „svetite“, baš iz razloga što su šanse velike da vas druga osoba može upucati. Upravo se tako nešto nedavno desilo u severnom delu graja Majamija koji se nalazi unutar američke savezne države Floride.

Kako prenose kolege iz lokalnih medija WSVN, incident se desio na autoputu pod brojem 95, a celu situaciju je zabeležila kamera u automobilu jednog od učesnika. Njegovo ime je Erik Poper i kako kaže, tog dana se uputio na posao u svojoj Toyoti Venzi. Kamera pokazuje kako đuska uz muziku pre nego što je sasekao drugi automobil i to još jednu Toyotu – Camry, a zatim i naglo zakočio.

U tom momentu Poperu se menja izraz na licu i provodi neko vreme posmatrajući situaciju oko sebe, pre nego što je iz kutije između sedišta izvadio pištolj. Kasnije će reći da je vozač Camryija jurio sa njim pri velikim brzinama i nešto pokazivao rukama. Camry zatim kreće da prestiže Venzu pre nego što je Poper podigao svoj pištolj i ispalio jedanaest hitaca u pravcu drugog vozila.

Kasnije će reći da je čuo zvuk nečega što je delovalo kao da vozač Camryija puca na njega i da je samo uzvratio vatru. S druge strane, vozač Camryija priznaje da je bacio plastičnu bočicu sa vodom u pravcu Venze, ali demantuje da poseduje ikakvo oružje.

Oba automobila su se nakon toga zaustavila i vozači su pozvali policiju. Na sreću nije bilo smrtnih ishoda pa ni ozbiljnijih povreda, a Poper je završio na optuženičkoj klupi. Iako njegovo posedovanje oružja nije protivno nekoj zakonskoj odredbi, korišćenje istog je priča za sebe, i ne sumnjamo da će advokati obe strane imati težak posao ispred sebe.

U Americi je naravno dozvoljena upotreba oružja u slučaju samoodbrane, a na tužbi je da dokaže da to ovde nije bio slučaj. Ukoliko bude osuđen, Poperu se smeši do petnaest godina robije.

Bilo kako bilo, pravni sistem „preko bare“ funkcioniše izuzetno sporo pa ne treba očekivati brzu presudu. Ali nam služi kao dobar primer da se nikada ne „nad.ebavate“ s onima oko vas u saobraćaju. Nasmešite se, mahnite rukom i produžite dalje čak i ako jeste druga osoba kriva.

Predlažemo da pogledate video snimak postavljen iznad.

AutoRepublika

(5722)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

22 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Za 3 godine i 6 mijeseci koliko sam u Austriji zaboravio sam na ovakva sranja kojih je u Beogradu bilo na pretek,maltene svaki dan.
Ni jedan jedini problem u saobraćaju ni sa kim.Sirenu ne pamtim kada sam zadnji put upotrebio.Ma milina voziti bilo auto bilo kamion,saobraćajna kultura,ozbiljnost i odgovornost na veoma visokom nivou.Ma 1000 godina ispred našeg odnosa prema saobraćaju u Beogradu.
To mi se najviše sviđa u ovoj zemlji,opšta kultura,ozbiljnost i disciplina.

Marko

Pogotovu kretanje na zeleno 🙂

Renault Terminator

A joj…u Beogradu nisi li krenuo na žuto hoće da se bije sa tobom.
Ovde se upali zeleno,10sek prođe onaj napred još ne krene i niko ništa,svi čekaju da on krene.
Mene je to nerviralo,priznajem,al sam se navikao,svi čekaju,čekam i ja,kad mogu oni biti mirni i strpljivi,mogu i ja.Ku svi tud i mali Mujo🤣…

Yankee

Svaka ti cast, ja sviram odmah. A to radim zato sto znam da je kreten na celu kolone na mobilnom telefonu.

Renault Terminator

Vjerujem ti..vi ste tamo divljaci sa divljeg Zapada isti kao i ovi u Beogradu,nema razlike😁.

Yankee

Divljak nije onaj koji svira, vec onaj na celu kolone koji ne mrda kada se upali zeleno svetlo zato sto je na Facebooku na telefonu.

Renault Terminator

Ma vadi prangiju bre i isprangijaj ga,kakvo sviranje🤣…
Gdje ti je bre tolerancija,ti je bar trebaš imati na pretek😁.

Yankee

Ja nemam tolerancije za bilo sta. Ako hoces da budes na FB-u na mobilnom telefonu onda parkiraj pored puta i radi tamo. A ne da pravis kolonu na semaforu.

Renault Terminator

Kako ti sa začelja kolone možeš videti dali je onaj na čelu kolone na FB ili ne?
Nisu svi na FB,imaš ljude kojima je reakcija usporena,dok vidi,pa dok registruje,pa kad se uvjeri u to što je video,pa dok mu sve to dođe do tintare i tintara obradi…prođe 10 sekundi zelenog.A šta ćeš..ima vozačku dozvolu.Ma no sikiriki Zoki…Eee,meni to odgovara.Ako moram da biram saobraćaj između prangija i 10 sekundi izgubljenog zelenog svjetla,izabraću ovo drugo iz iskustva.Dobro je za nervni sistem,zdravlje,srčku,bezbjednost što ličnu što drugih,nema stresa,sve je lagano i opušteno..ma milina jedna.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Renault Terminator
Laki

Kolega vrlo profesionalno ponašanje u saobraćaju bravo. Ex „YU“ profi vozači imaju odličan rejting u Evropi oduvijek!

Renault Terminator

Među boljima smo u EU😁.

M M

Ja u Beču imam drugačije iskustvo, po pitanju sviranja i kulture. U mnogo čemu su gori od Beograda. A Beograd je zlo, posebno ako imaš tablicew koje nisu Bg. Pošto vozim po Bg i sa Bg i sa raznim drugim znam razliku.
Možda su u Beču alergični na srpske tablice.

Renault Terminator

Ja sa Linz tablama što sa kamionom što sa autom,nisam imao nikada problema u Beču.Iz mog iskustva ne mogu se porediti saobraćajna kultura u Beču i Beogradu.E sad sa Srpskim tablicama ne znam,ne mogu ništa da kažem jer nikada sa Srpskim tablicama nisam vozio po Beču a ni po Austriji generalno.

BB

Ma pusti ga, i meni nisu svirali dok sam vozio kamione 🤣😂. Dođe to dobro za prvenstvo prolaza. Tako sam jednom na raskrsnici gdje je bio pokvaren semafor čekao pristojno sa kamionom i prikolicom da se uklopim nabglavni put a ono gužva, svi žure… Iza mene red ali čekam da vidim hoće li se iko sjetiti, niko 😮. Kad sam vidio da bi se moglo desiti da mi izađu sati na tahografu, povučem džokera: stisnem sirenu (a ona na Ivecu bila kao od broda, prodorna, glasna) i lagano krenem, čukem ja da ostali učesnici u saobraćaju sa zvukom škripećih guma… Pročitaj više »

Pedja

Ja sam iz Niša, kada god vozim u Bg vozim kao manijak, prekoračujem brzinu, krećem na ivici proklizavanja, menjam trake.. i nikada mi niko ne svira.. Čak me i pustaju da prodjem iako nemam prednosti.. Prepoznali brata po kulturi vožnje!😃

Laki

Strpljen =Spašen !!!

Renault Terminator

Upravo to.

Dilema

Treba dodati da je druga država po broju registrovanig vatrenog oružja po glavi stanovnika Srbija, tako da i to treba uzeti u obzir, pri vožnji.

xtrimi

Srbija nema šanse . Možda neka Kanada ali Srbija teško . A generalno smo mi i kukavice teške tako da ..

xtrimi

Izvinjavam se Ipak više od Kanade. Mada mi je smešan podatak da Nemačka ima 10 miliona neregistrovanog oružija i 6 miliona registrovanog.

https://en.wikipedia.org/wiki/Estimated_number_of_civilian_guns_per_capita_by_country

BB

Onda su trebali šurikene bacati…

Iznogud Časni

kao sukob nekih komentatora…..