1. Home
  2. Video
  3. Rus sa starom Ladom driftovao duže od 17 sati! (VIDEO)
Rus sa starom Ladom driftovao duže od 17 sati! (VIDEO)
9

Rus sa starom Ladom driftovao duže od 17 sati! (VIDEO)

917
9
Podelite sa prijateljima:

Doduše, od velike pomoći mu je bila činjenica da je vozio po zaleđenom jezeru. 

Rus po imenu Jevgenij Novokšonov ostvario je impresivno dostignuće kada je duđe od 17 časova, tačnije 17 i 34 minuta, driftovao po jednom jezeru u Rusiji. Jevgenij je navodno uspeo da driftujući pređe razdaljinu od 426 km. To bi trebalo da bude novi rekord, jer je do sada ta titula pripadala Johanu Švarcu koji je sa BMW-om driftovao uzastopno 374 km…

Mada bi se moglo reći da Rus nije u potpunosti driftovao, kao i da nije to radio uzastopno. Čitav poduhvat emitovan je na društvenoj mreži YouTube, a snimak možete pogledati u prilogu ispod:

 

(917)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ništa lepše od konstrolisanog zanošenja na ledu sa zadnjim pogonom … Uh, još ako su pozadi gume sa ekserima. Milina 🙂 Jednom sam kao klinac „ukrao kola“ i zezao sa na nekom šumskom putu prekrivenom ledom i snegom. Išlo me je kao nikada do tada. Bajka, bukvalno … Naravno, svaka lepa priča ima i svoj kraj … Sleteo sam u jednoj krivini sa puta, ostao na pola uzduž da visim ( levi točkovi ostali u vazduhu ), provalija tu, zamalo se nisam dole otkotrljao kada sam otvorio kola i iskoračio … Onda sam morao unazad par kilometara peške noću, do… Pročitaj više »

Laki

Meni je super išlo u „JNA“ na 132-ci sve dok me ne uhvati dežurni oficir!Ostadoh bez “ značke“ i 15 dana nagradnog odsustva žalosno!

moron

132-ojka 2.000 je za ono vreme bila većma potentno vozilo. Iznad proseka te klase.

Laki

Još pamtik zvuk motora!

BB

Vjerovatno i dežurni oficir 😉

Branko

E sad, bio je i 132 1.6 (98 KS) i 1.8 (108 KS). Ok, 2.0 je bio “moderniji” izvana, a pogotovo iznutra…🙂

BB

Obilato sam koristio usluge zadnjeg pogona Lade kad padne snijeg. Kako se tada onih 65 vranaca razgoropade, ih… Sreća je bila da nikad nisam trebao usluge eksternog pogona za vraćanje u stazu 😉. A poslovično loš anšlag kod lade se naglo popravljao kad se stisne gas 😂.

moron

Kad se setim Lade Nive, tek sa ledom na kolovozu onaj „sirovi“ volan je bio „lagan“ kao i kod običnog automobila sa servo volanom – na suvoj i hrapavoj asfaltnoj podlozi 🙂
Večita borba čoveka i mašine … To je bila Lada. Jedna i jedina 🙂
Jednom sam iščupao, ma, bukvalno iz ramena pocepao rukav jakne, motajući „potrebnom silom“ volan lade nive …

BB

Nemoj tako, kad siđeš sa asfalta na makadam odmah volan postane lakši, dobro se sjećam tog efekta. Međutim tad sam lakše motao Ladin volan nego ove sa servom… Ni orasi nisu što su bili 😉. A dušu je dala za makadam, kako sam se iznenadio koliko je Peugeot 309 bio grub (katastrofa grub) na makadamu poslije Lade.