1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski bestseleri se proizvode širom Evrope, a japanski u Francuskoj
Francuski bestseleri se proizvode širom Evrope, a japanski u Francuskoj
0

Francuski bestseleri se proizvode širom Evrope, a japanski u Francuskoj

284
0
Podelite sa prijateljima:

Prema zvaničnim podacima Toyote, njen Yaris je model sa najviše proizvedenih vozila u Francuskoj u 2021. godini.

Vrlo čudno, jer galski brendovi u svom portfoliju imaju izuzetno popularne automobile, kao što su aktuelni Renault Clio ili Peugeot 208… No, krunu u Francuskoj je uzeo Toyotin Yaris.

Japanski hečbek montiran je u 156.464 primerka tokom prošle godine. Suštinski, ne sjajan rezultat za ovaj subkompakt, jer je u prošlosti umeo da bez muke prebaci i 200.000 stvorenih vozila. No, ovaj put je problem bio nedostatak poluprovodnika i mikročipova, a ne manjak potražnje.

Tu je i još jedna otežavajuća okolnost za fabriku u Valensijenu i saopštene brojke. Toyota je otpočela proizvodnju Yarisa i u pogonu u Kolinu, u Češkoj, koji su nekada delili sa bivšom PSA grupacijom.

Ipak, radnici na proizvodnom lokalitetu u Valensijenu nemaju razloga za brigu. Japanska marka je tom pogonu već dodelila novi Yaris Cross, SUV iz B segmenta od kog imaju velika očekivanja na evropskom tržištu.

Inače, aktuelni francuski bestseleri, poput Clija ili 208-ice proizvode se van matične zemlje. Tako Clio stiže iz Slovenije, odnosno Novog Mesta, dok se druga generacija Peugeota 208 montira u Slovačkoj, Maroku i Argentini!

AutoRepublika 

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments