1. Home
  2. Video
  3. Poslušajte kako reži Lancia 037! (video)
Poslušajte kako reži Lancia 037! (video)
0

Poslušajte kako reži Lancia 037! (video)

875
0
Podelite sa prijateljima:

Zavalite se i uživajte! 

Hiperprodukacija i konfekcionizam koji su zahvatili automobilsku industriju u poslednje dve decenije bude u pravim ljubiteljima automobilizma čežnju za prošlim, nešto drugačijim vremenima. Teško je da postoji istinski petrolhead koji ne gleda sa setom na legendarne automobile iz osamdesetih godina prošlog veka.

Jedna takva legenda je svakako Lancia 037. Lancia, koja je danas na ivici opstanka, pre svega zahvaljujući katastofalnom upravljanju od strane matičnog Fiata, nekada je predstavljala pojam za reli automobil. Tako je bilo i sa modelom 037 koji je ujedno i poslednji automobil sa zadnjom vučom koji je uspeo da se dočepa titule u WRC šampionatu. Bilo je to davne 1983. godine.

Lanciu 037 pogonio je redni četvorocilindarski agregat sa superpunjačem što je automobilu davalo specijalan zvuk. Istorija kaže da se italijanska marka odlučila za superpunjač umesto turba zarad eliminisanja tzv. turbo rupe.

Jedinstveno režanje Lancie 037 i 35 godina kasnije izaziva pravu jezu!

(875)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments