1. Home
  2. Vesti
  3. Novi SUV za francuskog predsednika (GALERIJA)
Novi SUV za francuskog predsednika (GALERIJA)
6

Novi SUV za francuskog predsednika (GALERIJA)

1.12K
6
Podelite sa prijateljima:

Specijalni DS 7 Crossback Élysée ušao je u službu francuskog predsednika. 

Ovaj posebno pripremljeni SUV baziran je na modelu DS7 Crossback E-Tense 300. Vozilo koje će koristiti francuski šef države je dugo 4.790 mm, uz međuosovinsko rastojanje koje je uvećano za 200 mm. Naravno, to nisu jedine izmene.

SUV je prošao tretman blindiranja, potom dobio je blinkere, držače za zastavice, a postavljen je na točkove od 20 cola. Duž automobila mogu se videti značke „RF“, koje su skraćenica za naziv države – Republika Francuska.

Promena je, naravno, bilo i u kabini. U drugom redu sedišta mogu se smestiti samo dva putnika, a između njih je ogromna konzola. Na njoj su kontrole za informativno-zabavni sistem, kao i za klimatizaciju. Uz to, postavljen je i bežični punjač za mobilne telefone.

Ono što je ostalo neizmenjeno jeste plug-in hibridni pogonski sklop koji čine dva elektromotora i jedan benzinski agregat. Snaga se prenosi na sve točkove i ima je u izobilju. Ovaj priključni hibrid isporučuje 300 ks i 520 Nm.

DS nije saopštio detalje o performansama, ali je za očekivati da zbog poprilično uvećane mase one budu inferiornije u odnosu na standardni model. DS7 Crossback E-Tense 300 je inače u stanju da obavi sprint do „stotke“ za samo 5,9 s.

Zahvaljujući baterijama od 13,2 kWh, DS7 Crossback E-Tense 300 može da prevali do 58 km koristeći isključivo električnu energiju. Kako je predsednički SUV daleko masivniji, teško da će on biti u stanju da ponudi ovakav domet u EV režimu vožnje.

Francuski mediji ističu da je odabirom plug-in hibrida istaknuta posvećenost francuske države elektrifikaciji i transformaciji sektora mobilnosti. DS7 Crossback Élysée imao je zvaničnu premijeru juče, 11. novembra, na dan obeležavanja primirja u Prvom svetskom ratu.

AutoRepublika 

(1122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ovi moji iz Renaulta ima da popizde😂…

Laki

Zar nije Talisman bio bolji u „President“ konfiguraciji?

Renault Terminator

Ne znam za tu verziju „President“ Talismana.Zadnji Renault koji koristio Makron je aktuelni Espace.

Mercedesklub.rs

Reno je narodni auto…

Renault Terminator

Nemam ja taj kompleks niže vrednosti jel auto ovakav ili onakav…činjenice su da su se francuski predsednici vozili i u Safranu,VelSatisu,Espaceu..i voziće se opet u nekom Renautlu pod uslovom da isti napravi auto koji njima odgovara.

TheStig

Francuski predsjednik je svakako pizdek. Umjesto u limuzini da se vozi kao i sva gospoda on u ovoj suv skuli. Gay!