1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije kompaktnog MPV-a: BMW Active Tourer
Prve fotografije kompaktnog MPV-a: BMW Active Tourer
11

Prve fotografije kompaktnog MPV-a: BMW Active Tourer

366
11
Podelite sa prijateljima:

Već smo viđali primerke novog pokolenja minivana iz Minhena, ali su do sada svi ti automobili bili teško kamuflirani. Ovo je stoga prvi put da vidimo korporativnu fotografiju u potpunosti završene serijske verzije bavarske „dvojke s prednjim pogonom“.

Ovo praktično znači da je jednozapreminski pulen nove generacije BMW-a s (pod)oznakom Active Tourer, već spreman za debi. Prema preliminarnim informacijama, premijera će biti upriličena pre nego što dočekamo 2022. godinu, dok će se novajlija naći u ponudi distributera širom Evrope, nedugo potom.

Ono po čemu će Active Tourer ostati upamćen u istoriji automobilske industrije, jeste činjenica da je, kada se 2014. godine pojavio na tržištu, postao prvi serijski proizveden model BMW-a s prednjim pogonom koji je postavljen na arhitekturu UKL. U drugoj generaciji, vidno je da format i stil vozila nisu menjani iz osnova.

Ipak, u skladu s korporativnom politikom, došlo je do uvećanja nozdrva na prednjem delu vozila, dok se u kapini šepuri nova postavka instrumentacije, koja je digitalnog tipa i uključuje odeljak s osnovnim vozačkim parametrima i sekciju predviđenu za praćenje multimedijalnog sadržaja.

Očekuje se da paleta ovog modela uključujue benzinske verzije s oznakama: 218i, 220i i 223i (s motorima radne zapremine od 1,5 i 2,0 litara), kao i dizel 218d. Izvesno je da ćemo videti i hibride s pogonom na sva četiri kraja karoserije: 225e i 230e. Te varijante će posedovati električni motor koji će biti zasebno ugrađen na zadnju osovinu, što je uostalom već viđeno i kod odnosnih modifikacija modela odlazećeg naraštaja.

Aktuelna generacija Serije 2 s prednjim pogonom. Na levoj strani je Grand Tourer dok je na desnoj strani Active Tourer

Današnja gama kombija BMW-a se sastoji od bazičnog Active Tourera kao i izduženog Gran Tourera, i oba se kao takva nude evropskim kupcima. Porodica jednozapreminskih Bavaraca je sa stotinak hiljada prodatih primeraka 2016. godine, dobro startovala, ali nije održala taj tempo u kasnijim godinama.

Ubrzo je entuzijazam kupaca drastično opao, valjda kada su upoznali mogućnosti MPV-a iz Minhena, pa je samo 30 hiljada Evropljana izdvojilo novac kako bi vozili prvi kombi BMW-a s prednjim pogonom.

AutoRepublika

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Radujem se nasledniku, jer mislim da za tu klasu/formu i dalje ima potencijalnih kupaca.
Meni se „dugački“ ( 2GT) baš dopadao kao ideja porodičnog prevoza i jedno vreme sam čak „maštao“ i da ga kupim, a znam i da ih na nekom austrijskom sajtu kao veoma mladih polovnjaka bilo baš „za male pare“ u odnosu na ono što su in „redovne cene“ kao novih. Ali, nemah hrabrosti …

Balkanboj

Sreća prati hrabre…
Trebao si.

BB

Jedini „naci“ model koji bi meni odgovarao, možda baš ovaj ‘ibrid, ali „pravi“ bemweisti ga ne smatraju za pravi BMW.

moron

Još ako izabereš onaj slabiji hibrid (na bazi SUS-a sa 3 cilindra), pakao ti je zagarantovan.

BB

Zašto? Kakve mane ima?

moron

Pa, svi (pravi) „petrolhead“-i će da ti se smeju zbog 3 cilindra… Može li grđe od toga ?

BB

A, to? Ja mislio da nije lanac 😂🤣

Balkanboj

BMW više nema problem sa lancem, samo sa vozačima idiotima.

TheStig

Mene zanima da li će biti dostupan u M izdanju?🤣

moron

Ne dopada ti se ideja onih verzija sa automatskim menjačem kao iz Berlinga ?

TheStig

Ne dopada mi se nijedna verzija BMW koja izlazi iz kruga „Ultimativna vozačka mašina“. A nemam ništa protiv Berlinga sa automatskim mjenjačem. Dobro vozilo 😊