1. Home
  2. Vesti
  3. Američka policija upozorava na sva iskušenja tokom vožnje uskim planinskim putevima
Američka policija upozorava na sva iskušenja tokom vožnje uskim planinskim putevima
7

Američka policija upozorava na sva iskušenja tokom vožnje uskim planinskim putevima

463
7
Podelite sa prijateljima:

Takozvani Black Bear Pass ili prevedeno na naš jezik u bukvalnoj formi „Put crnog medveda“ je jedna od najboljih relacija za vožnju u Sjedinjenim Američkim Državama, ukoliko želite da uživate u prirodi. Nalazi se u planinskom delu masiva San Huan i to u zapadnom delu savezne države Kolorado. Odlikuju ga veoma uske linije sa oštrim krivinama i na dosta lokacija je primetan nedostatak zaštitne ograde, pa su tokom godina česta izletanja sa glavnog puta su postala veoma zabrinjavajuća.

Ovog puta žrtva je Ford Bronco Sport koji možete da vidite na priloženim fotografijama i iako je dobio maksimalne ocene u testovima bezbednosti, pokazao se sitnom ribom za neasfaltirani brdski put. Dok je vozač prošao relativno dobro u takvoj situaciji, suvozač nije bio jednake sreće i medicinske ekipe lokalne bolnice se trenutno bore za njegov život.

To je nateralo lokalnog šerifa Bila Mastersa da još jednom podseti neiskusne vozače da ne izazivaju đavola na ovom mestu, već da je on rezervisan samo za one iskusne. Tome i prilog ide i vozni park, pa je preporučljivo koristiti samo one ekstremne terence kao što su Jeep Wrangler ili Land Rover Defender, a Bronco Sport svakako nije namenjen za takve svrhe.

Do incidenta je došlo u ranim jutarnjim satima protekle nedelje, kada je vozač odlučio da krene slabo prometnim putem u samo jednom pravcu. Kada su došli do vrha, problem je naravno nastao kako se okrenuti na mestu sa jako malo prostora.

Posle velikog broja pokušaja, pretpostavlja se da je vozač previše blizu prišao ivici, pošto je očigledno izgubio kontrolu nad Fordom, a terenac se prevrtao i survao na samo dno planinskog dela. Tokom tog događaja, 23-godišnja suvozačica je ispala iz vozila, i na taj način pretrpela veće povrede dok je vozač prošao relativno dobro u celoj priči. Spomenućemo da se u vozilu nalazio i njihov pas koji nije imao imao povrede.

Posle ovog incidenta, Black Bear Pass je zatvoren za javnost dok oštećeni Ford nije bio uklonjen, a spomenuti šerif se obratio javnosti. On kaže da je kamena podloga često nestabilna, pa čak i oni iskusni vozači umeju da izgube kontrolu, a posebno oni koji se po prvi put sreću sa takvom situacijom. Ali, istovremeno takođe kaže da je ovaj put javan, i da zakonski nikome ne može da zabrani da ga koristi, pritom dodajući da mladi vozač sa šesnaest godina, i tek položenim vozačkim ispitom sa starim automobilom, može da se uputi na takvu lokaciju, ali nikako ne preporučuje tako nešto.


Nadamo se samo da će mnogi poslušati ovaj savet i da neće osetiti na sopstvenoj koži već na tuđoj zašto je Black Bear Pass toliko opasan. Pride, iskustvo valja preneti i na lokalne puteve Balkana, jer izvesno je da smo bogati lepim predelima i opasnim saobraćajnicama.

AutoRepublika

(463)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

A Montenegrini gledaju i ne veruju….
Bitch please, pa nama su svi planinski putevi uglavnom bez zaštitne ograde.

Bungi

Jadan cuko, kakve vlasnike budale ima.? 🤔

BB

Samo ekstremni terenci? Alo ljudi, ovo je put, ide bilo koji auto. Nije lik izletio u brzini s puta nego se nije znao okrenuti.

Yankee

Ove slike razlupanog Bronco Sporta je nakon sto se isprevrtao i zaustavio.

A inace neki „putevi“ na Black Bear Pass izgledaju ovako …

comment image

Yankee

comment image

Yankee

comment image

S mile

Kakav danak neiskustvu…