1. Home
  2. Vesti
  3. Za bazično izdanje Mercedesa EQS mora se izdvojiti više od 100.000 evra
Za bazično izdanje Mercedesa EQS mora se izdvojiti više od 100.000 evra
5

Za bazično izdanje Mercedesa EQS mora se izdvojiti više od 100.000 evra

296
5
Podelite sa prijateljima:

Električna perjanica ima paprenu cenu.

Dok se još uvek sležu utisci sa nedavno predstavljenog EQS-a u AMG varijanti na Salonu automobila u Minhenu, Mercedes je počeo sa komercijalnom karijerom EV stegonoše. Tako su objavljene cene za sva veća evropska tržišta i definitivno će biti onih koji će biti iznenađeni.

U Nemačkoj, za bazno izdanje pomenutog električnog modela neophodno je izdvojiti 106.374 evra! Kod ove verzije ne manjka ukrasa u eksterijeru, a automobil je “obuven” u aluminijumske naplatke od 19 cola.

Ovakav EQS koristi bateriju kapaciteta 90 kWh, i ima samo jedan elektromotor koji pokreće zadnje točkove. Agregat isporučuje 333 ks, što je dovoljno da ovaj atipični sedan pogura do “stotke” za 6,2 s. Domet je prema WLTP protokolu vrlo veliki – čak 843 km.

Mercedes se potrudio da EQS poseduje izuzetno impresivan spisak opreme, čak i u svom najrudimentarnijem izdanju, ukoliko se ovaj automobil uopšte može okarakterisati jednim takvim pridevom.

Dakle, EQS u početnom trimu može se pohvaliti sa: ambijentalnim osvetljenjem, lumbarnom podrškom kod prednjih sedišta, a ona su ujedno i elektro podesiva uz mogućnost memorisanja položaja i imaju grejače, tu je naravno i automatska klima, te gotovo svi napredni aktivni bezbednosni sistemi kojima Mercedes raspolaže.

No, ovde u ponudi nema tzv. Hyperscreena, odnosno ogromne celine koju čine tri displeja širom cele armaturne table. Umesto toga, ovde je već viđena postavka sa dva ekrana, od kojih je jedan instrumentalna tabla, a drugi je za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Nije se ni očekivalo da će EQS biti nešto mnogo jeftiniji od ovoga, ali je sa ovom cenom  od preko 100.000 evra osetno skuplji od najvećeg rivala – Teslinog Modela S. Mercedes je želeo da ponudi najprestižniji električni automobil na tržištu, videćemo da li mu je to i uspelo.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Bravo za Mercedes. Prelepa limuzina s odličnom autonomijom i pogođenom cenom. Mislim, pogađa u srce 🙂

BB

Glogovim kocem…

Zvezdan Božinović

Pa to 🙂 Očito je velika inflacija u toku prethodne 2 godine, samo mnogi delovi privrede toga još nisu svesni

branilo

Хало Бинг како брат? Шта , опет је у затвору ?!
Имам неке Мерцедесе на продају !
Цијена?! … Права ситница 😎

Branko

U Njemačkoj S klasa počinje sa 100.000 EUR; nije usporediva cijena „preko bare“. U Hr recimo najjeftiniji Tesla S (Long range) sa 652 km dosega košta 98.700 EUR.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Branko