1. Home
  2. Vesti
  3. Budućnost Fordovog EcoSporta u Evropi nije ugrožena
Budućnost Fordovog EcoSporta u Evropi nije ugrožena
0

Budućnost Fordovog EcoSporta u Evropi nije ugrožena

127
0
Podelite sa prijateljima:

SUV iz B segmenta nastavlja sa karijerom na Starom kontinentu.

EcoSport je daleko od najpopularnijih vozila u svojoj klasi u Evropi, ali ipak ima solidnu prodaju koje se Ford u ovom trenutku ne sme odreći. Na osnovu podataka američke marke, “plavi oval” je u prvom polugodištu ove godine isporučio 14.390 primeraka, što je daleko od bestselera Pume (83.246).

Dakle, Ford računa na nekih tridesetak hiljada prodatih jedinica ove godine za EcoSport, što u svetlu opšte transformacije tog brenda u Evropi nije mala brojka.

Mnogi su se zapitali kakva će biti sudbina EcoSporta na našem kontinentu nakon što je stigla potvrda da Ford gasi proizvodnju u Indiji. Podsetimo, taj model i jeste otpočeo karijeru na indijskom podkontinentu, ali je posle toga stigao i u Evropu, doduše u izmenjenom stanju.

Iz Indije EcoSport odlazi put Amerike, gde mu se izgleda crno piše. Ford je potvrdio da će se izvoz nastaviti do sredine 2022. godine, a nakon toga će EcoSport verovatno nestati sa američkog tržišta.

S druge strane, Evropljani nemaju razloga za brigu, tako tvrde nadležni u Fordu. Proizvodnja EcoSporta u Rumuniji nije u opasnosti i nastaviće se sa montažom još nekoliko godina.

AutoRepublika 

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments